De Kop van Oost opent deze zomer in Amsterdam Oost

De bedoeling was dat de kop van dit artikel had moeten zijn ‘De Kop van Oost opent deze zomer in Amsterdam Oost aan het Zeeburgerpad 1 haar gloednieuwe deuren’. Maar helaas duurde dit iets langer dan gepland. Het nieuwe café-restaurant zit namelijk in die grote voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad en dat bleek een nog flinkere klus dan gedacht.

De Kop van Oost opende begin november 2018 haar deuren

Donderdag 8 november was het dan zo ver; het openingsfeestje! Het interieur van De Kop van Oost is an sich al een feestje want de heren achter onder andere Mama Kelly waren hier namelijk in het geheim al maanden mee bezig. En hebben deze mannen ons ooit laten zitten? Nope. Daarnaast hebben ze hier ook een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en ook met het menu zit het meer dan goed.
De Kop van Oost opent deze zomer in Amsterdam Oost

Amsterdam Oost floreert

Amsterdam Oost is natuurlijk al tijden the place to be maar dit stukje Oost heeft nog niet zoveel. Brouwerij ‘t IJ, Spirit en Coffee & Friends zijn de meest populaire zaken in deze buurt en die zitten wel te wachten op wat versterking.

Pop up Schnitzel & Weizen maakt plaats voor Kop van Oost

De jongens die hier een tijdje geleden het pop-up restaurant Schnitzel & Weizen startten ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water. Samen met nog wat andere horeca fanaten werd een plan gesmeed en zo ontstond Kop van Oost.
De Kop van Oost opent deze zomer in Amsterdam Oost

Wat kunnen we verwachten bij Kop van Oost?

Het is een transparante, lichte zaak met een prominente bar, een semi open keuken, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Je kijkt echt uit over het water en de molen van Brouwerij ‘t Ij en in de zomer zit je op dit terras echt helemaal top en vol in de zon. Het is een plek waar je terecht kunt voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. En tevens een plek die zich uitstekend leent als flexibele werkplek of als smaakvolle locatie voor een zakelijke lunch met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. En op de menukaart? Daar komen klassiekers op te staan ‘met een twist’ voor verrassend toegankelijke prijzen. En er is veel aandacht voor het borrelmoment, speciale koffietjes en cocktails.

Dineren bij De Kop van Oost

Wij hebben hier al heel wat keren gegeten en eigenlijk elke keer was het raak. Je kunt een simpel drie gangen menu nemen maar je ook door de chef laten verwennen en na vijf of zes gangen naar huis laten rollen. Ze hebben trouwens een heerlijk rood wijntje per glas (Syrah) voor nog geen zes euro. Mijn favoriet! Daarnaast zijn de oesters hier, wel of niet speciaal aangemaakt, ook een aanrader. Evenals de steak tartare, de zalm sashimi, de burrata, de bloemkool met beurre noisette, salieschuim en reypeaer kaas, en ook het gerecht van hert smaakte mij de laatste keer heel goed. Zacht en mals vlees, mooi opgemaakt en geserveerd met ragout, knolselderij en blauwe bessen. Sla het dessert niet over want de witte chocoladebrownie met stroopwafelcrumble en ijs is echt goddelijk.

Lunchen bij De Kop van Oost

Wat ik zo leuk vind aan De Kop van Oost is dat het stiekem best een fancy tent is, waar je met een zakenrelatie, je schoonouders of tijdens een bijzonder etentje prima een tafeltje kunt reserveren. Maar als je op een doordeweekse dag gewoon even snel een lekker hapje wil eten kan dat ook gewoon. Zonder dat je het gevoel krijgt dat je uit de toon valt. De lunch bij De Kop van Oost vind ik ook heel relaxed omdat je hier echt uitgebreid kunt lunchen met een twee of zelfs drie gangen lunch maar ook gewoon zo’n goddelijk broodje steak tartare kunt bestellen met truffelmayo. Maar ze hebben ook poke toast, broodjes kip en avo, hummus en een ouderwets maar heel erg lekker broodje oude kaas.

Potje jeu de boules

Is het heel gezellig en heb je nog zin in een afzakkertje? Loop dan binnendoor naar Mooie Boules. Hier kan je trouwens ook heel goed eten en borrelen, maar mocht je gewoon nog zin hebben in een klein drankje en potje jeu de boules dan is dit een leuke afsluiter van de avond. Het ziet er van binnen een beetje studentikoos uit. Overal houten tafels, kleedjes, een beetje rommelig en knetterdruk. Maar wat ik later las, was dat je hier gewoon heel goed kunt eten! Naar het schijnt serveren ze hier 6 verschillende menu’s ontwikkeld door bekende en prijswinnende topchefs zoals Ron Blaauw (Ron Gastrobar) en Michiel van der Eerde (BAUT). Variërend van een Indische rijsttafel tot Hawaiiaanse poké bowls, Vietnamese Pho Sho en heerlijke falafel en humus van PitaPita. Hier kom ik zeker nog een keer terug!

Handige Kop van Oost info

Openingstijden vanaf 09:00 uur tot ’s avonds laat
Adres Zeeburgerpad 1, Amsterdam
Klik hier voor de website.