MEDDENS Hilversum

Dit keer even een leuke nieuwe tip in Hilversum. Aan de Kerkstraat op nummer 112 (de Kerkstraat dat is soort van dé straat) is namelijk Hilversums nieuwste ontmoetingsplaats geopend. Gevestigd in het voormalige en gelijknamige warenhuis kan je bij restaurant MEDDENS Hilversum vanaf de lunch tot aan het diner en middernachtelijke drankjes terecht.

In 2011 sloot het gelijknamige warenhuis na 34 jaar definitief de deuren op de hoek van de Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg. Het monumentale pand uit 1914, volgens de Amsterdamse School ontworpen door architect A.J. Jacot, telt vijf verdiepingen. En restaurant MEDDENS beslaat de eerste vier. Ja vier verdiepingen vol eten, kunst, drankjes, hapjes en gezelligheid. De Horeca Fabriek, ons wel bekend van Mama Kelly Amsterdam en De Kop van Oost gaf iedere verdieping zijn eigen karakter. Van een open en ongedwongen sfeer beneden tot een intieme setting boven. Om het modehuis om te toveren tot restaurant is het gehele pand gestript. Het enige dat behouden is, is de oude wenteltrap met brede treden en messing leuningen, een belangrijk element dat alle verdiepingen met elkaar verbindt.
MEDDENS Hilversum

MEDDENS Hilversum heeft verse vis in de hoofdrol

Het restaurant op de begane grond is licht door de grote ramen van het pand en de helderblauwe en roze tinten in het interieur. De 360-graden bar en tafeltjes zijn een plek van komen en gaan. Voor wijn met oesters, een G&T of twee en voor kleine hapjes als bruschetta en garnalenkroketten. Op het internationale menu heeft vis de hoofdrol. Van kabeljauw tot kreeft. Maar er is ook ruimte voor een hamburger, een steak of een goede latte met sandwich voor lunch. In het weekend vult de open ruimte op de begane grond zich met de soul muziek verzorgd door een DJ. Dit maakt MEDDENS ook de perfecte plek om tot laat te blijven borrelen met een klein hapje aan de bar.
MEDDENS Hilversum

Intiem tafelen en private dining bij MEDDENS Hilversum

Niet alleen op het menu zwemmen vissen je om de oren. Ook de groen geschubde muur op de verdieping van de keuken knipoogt naar het thema. Die muur kennen we in Amsterdam van het nieuwe The Birdhouse en lijkt dus wel een nieuwe trend te worden. Tafeltjes op een split level verhoging met rijke messing en grijstinten vormen een plek om langer of intiemer te tafelen. De sfeer doet denken aan New York met betonstuc op de muren en een houten vloer in visgraatpatroon. De 3e verdieping met urban jungle stijl is geschikt voor private dining of meetings in een privéruimte voor 18 gasten. Klinkt goed hè? Maar dat is nog niet alles als klap op de vuurpijl hebben ze een gigantisch terras vol in de zon waar maar liefst plek is voor honderddertig gasten!

Meer weten over MEDDENS Hilversum of meteen reserveren? Klik hier voor de website!