The Birdhouse

Het gloednieuwe The Lancaster hotel tegenover Artis op de Plantage Middenlaan 48 heeft een geweldig gaaf restaurant, The Birdhouse. The Birdhouse is elke dag open van 07:00 tot 23:00 en dus ook vóór een ochtendje Artis kan je hier prima terecht. Ik ben super blij met deze fantastische hotspot vlakbij de dierentuin want voorheen was ik vaak overgeleverd aan De Plantage maar dat is zo’n (kind) onvriendelijke tent met slechte service dat ik nog liever een broodje pindakaas meeneem van thuis. En een aantal maanden geleden was daar opeens Box Sociaal en nu kunnen we zelfs kiezen met de komst van The Birdhouse. Yes!
The Birdhouse

Wat staat er op het menu?

De keuken is internationaal en waar mogelijk koken ze met lokale en biologische producten. Perfect voor een uitgebreid of snel ontbijt, een gezellige borrel of als werkspot. The Birdhouse is een gezellige plek maar met een te gek interieur dus wil je indruk maken dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Leuk weetje; de naam is geïnspireerd op de overbuur Artis, waar ze de trotse adoptieouders zijn van flamingo Fred! Ik wil nog niet teveel van het menu verklappen maar hun credo is ‘Everything in bowls. The rest on toast’. Dit houdt in dat ze wereldse gerechten serveren in schaaltjes (bowls) en daarnaast internationale sandwiches voor lunch. Denk aan sandwiches met tartaar en truffelmayo, Peking eend, makreel, zalm en bijvoorbeeld mashed avo en geitenkaas. De bowls bestaan uit bijvoorbeeld lekkere ceviche van makreel of tonijn en couscous maar mijn aller grootste favoriet hier is de crunchy chicken salad. Niet normaal hoe lekker deze was. Een frisse salade met avocado en daarop kleine langwerpige stukjes kip heerlijk gefrituurd in een knapperig, dun, krokant laagje deeg. Zo lekker! Maar ze hebben ook bowls met wat zwaardere gerechten van de Robata grill. Entrecôte, bavette etc. Oh en als borrelhap kan ik je de humus, babaganoush en sesamdip met gefrituurd naan brood ook echt aanraden. Zo onwijs lekker! Maar ze hebben uiteraard ook gewoon bitterballen als hapje bij je pilsje.
The Birdhouse

Stijlvol en gezellig dat is The Birdhouse

De zaak ziet eruit als een of andere mega hippe hotspot in New York maar de bediening loopt rond in jeans, sweaters en schorten. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je thuis wordt ontvangen. De service is echt perfect, zo netjes en aardig en behulpzaam kom je ze niet veel tegen in Amsterdam.
The Birdhouse

The Birdhouse design

Je krijgt een beetje een botanisch volière gevoel. Heel veel kleur, planten en het strak gestylde oerwoud van The Birdhouse is opgesplitst in twee delen die verbonden zijn door een lange gang. Voorin het restaurant zit een gouden bar met groene vissenschubben muur en een bonte verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste gedeelte met uitzicht op de grootse binnentuin en ‘t bijzondere spiegelplafond met bamboepilaren is trouwens ook perfect voor grote groepen.
The Birdhouse

Reserveren? Klik dan hier.
Openingstijden 7:00 tot 23:00 uur
Ontbijt 7:00 tot 11:00 uur
Lunch 11:00 tot 17:30 uur
Diner 17:30 tot 22:00 uur

Parkeren bij The Birdhouse of The Lancaster hotel?

Ze hebben geen eigen parkeerplaatsen. Je kunt de auto kwijt in de straten rondom het hotel voor een tarief van € 4 per uur of € 36 per dag (betaald parkeren is van maandag t/m zaterdag van 9 tot 24 uur en op zondag van 12 tot 24 uur).