Bar Basquiat

Bar Basquiat. Spreek uit: Bas ki jat. Ja dat weet heel Amsterdam nu wel. Want sinds de opening op de hoek van de Javastraat is Bar Basquiat razend populair en is het er dag en nacht gezellig druk. Ik kom hier graag voor de pancakes en sunday brunch maar ook de borrel is altijd helemaal top hier. 

Maar het wordt nog beter. Bar Basquiat krijgt namelijk een Kitchen-Take-Over van niemand minder dan (tromgeroffel) Viet View, dé Vietnamese sensatie van de Foodhallen. Deze boys waren al langer opzoek naar een toffe plek in Oost en hebben deze nu dus gevonden in de keuken van Basquiat. Zo kun je lekker blijven ontbijten en happen bij Basquiat zoals je gewend bent, maar kun je hier straks dus ook gewoon volwaardig dineren. Springrolls, goddelijke soepen, spareribs en andere Vietnamese specialiteiten. Half februari gaan ze van start dus be prepared!

Een veelbelovende samenwerking tussen de 3 wijzen uit het Oosten, Marcel van Berda van Lux & Weber en Chris Souren eigenaar van webshop 290sqm (de coolste online winkel van Amsterdam). Als dat geen succes gaat worden…

Het succesvolle horeca trio Riad Farhat, Jason Berg en Piet van der Graaf hebben hun sporen in de Amsterdamse horeca dubbel en dwars verdiend. Als je ziet wat zij met Amsterdam Oost hebben gedaan, dan kan je ze niets dan lof toerekenen. De koningen van het centrum, de Lux & Weber zijn al 20 jaar een van de meest toonaangevende kroegen van de stad. What can go wrong? Samen met Chris slaan ze de handen in één en openen half oktober Bar Basquiat.

Net als Bar Bukowski is Bar Basquiat gebaseerd op een icoon. Jean-Michel Basquiat, niet bekend bij het mainstream publiek, maar wie weet brengt dit verandering. Basquiat was een levensgenieter, kunstenaar en professional rebel in één. Hij verdiende de kost met het verkopen van zijn kunstwerken op straat in SOHO. Tot Andy Warhol één van zijn doeken kocht en hem tot zijn protegé bombardeerde. Zijn latere relatie met Madonna liep op niets uit en helaas werd hij lid van de club van 27. Zijn nalatenschap, nu onbetaalbare, prachtige kleurrijke kunstwerken vormen een inspiratie voor het interieur van Bar Basquiat. Riad stortte zich samen met Esther Stam van Studio Modijefsky op het ontwerp. 

Breakfast, Lunch & Drinks
Elke dag opent Basquiat om 08:00 zijn deuren voor goede koffie en een lekker ontbijt. De hele dag door kan je hier lunchen en vanaf een uur of 17:00 staat alles hier in het teken van de borrel. Geen diner, wel wat barfood en snacks maar je komt hier vooral voor een gezellig drankje. Veel gekke biertjes, longdrinks en natuurlijk een aantal klassiekers. De muziek wordt gedaan door de mannen van Lux & Weber dus ook daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. 
bar basquiat javastraat amsterdam
Bar Basquiat is geen fancy bar maar een relaxte, leuke hangout met terras. Fris, young urban en creatief. Gekke kleuren (Basquiats werk vormt de basis van het ontwerp) goede broodjes, toffe banken van kurk (met overal handige stopcontacten voor je laptop of telefoon), leuke zitjes aan het raam en een gezellige rookruimte achterin de zaak.
bar basquiat javastraat amsterdam
Goede ontbijtjes staan er op de kaart. Een mix van eieren, yoghurt met fruit, chiapudding en lekkere zelfgemaakte speltcrackers met smeersels.
bar basquiat javastraat amsterdam
Maar ook voor een stevige lunch moet je hier zijn. Naast de goddelijke Red Velvet cake van De Drie Graefjes hebben ze zalige chocolade taart, bananabread en nieuw in Amsterdam; Libanese Pizza’s. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe die zijn, vooral die met truffel mascarpone klinkt heerlijk.
bar basquiat javastraat amsterdam
Verder staan er een aantal goede salades, soepen en lekkere broodjes op het menu. Juice Brothers zorgt voor je dagelijkse dosis vitaminen bij Basquiat dus ook met de gezonde dingen zit het goed. Verder wordt er hier vooral veel geborreld.
bar basquiat javastraat amsterdam

Basquiat doet mij een beetje denken aan Herman Brood. Creatief, vrolijk, gek en altijd gezellig. Een hippe bohemian creatieve hotspot op het hoekje van de Javastraat. Wat wil de Amsterdammer nog meer.

Check hier meer leuke borrel hotspots in Amsterdam.
https://mytravelboektje.com/bar-basquiat/