Ice Tea Recepten

Wat is het beste om te drinken als het zo ontzettend warm is? Water, water en nog eens water. Maar water is zó saai…
Na twee glazen heb ik zin in fris, maar daar krijg je alleen maar meer dorst van en het is natuurlijk super ongezond. Tegenwoordig kan je je water natuurlijk pimpen met vers fruit, kruiden en groente maar toch mis ik dan nog steeds dat extra beetje smaak.
IceTea Karvan Cevitam My Travel Boektje Recept

Maar daar heb ik deze week wat op gevonden! Ik werd uitgenodigd door Karvan Cevitam bij Hortus Botanicus en hier mochten we onze eigen perfecte ice tea maken. Alle ingrediënten waren aanwezig en we experimenteerden er vrolijk op los. Een beetje meer gember, wat extra citroen, nog wat frambozen en dan weer proeven.

Het eindresultaat? Dat mag er zijn, want lekker dat ‘ie was, dit wordt mijn nieuwe favoriete zomer drankje! Je kunt hier dus eindeloos mee variëren maar voor mijn favoriete ice tea mix heb je het volgende nodig:

Ingrediënten
Karvan Cevitam Green Tea
Fles Spa Rood
Frambozen
Bramen
Munt
Gember
Limoen
Passievrucht
Ijsklontjes (als je hier fruit of munt bij invriest geeft dit een nog leuker effect)

Garnering: wat leuke groene takjes. Dit kan munt, rozemarijn, thijm of lavendel zijn. Whatever you like.
IceTea Karvan Cevitam My Travel Boektje Recept

Neem je mooiste en grootse glas en schenk hier een goede bodem Karvan Cevitam Green Tea in (beter te weinig dan teveel, want je kunt er altijd nog extra bij doen en anders wordt ‘ie misschien te zoet). Doe er dan wat goed gekoelde Spa bij, vul je glas met alle vruchten en doe de pitjes van de passievrucht er los in. Top je ice tea af met wat blokjes ijs en genieten maar!

Mijn boodschappenlijst is redelijk lang, maar zoals ik al zei je kunt hier eindeloos mee variëren en gewoon het fruit gebruiken wat je toevallig in huis hebt. Er ligt altijd wel een appel, een stukje gember en misschien wat aardbeien of blauwe bessen en hier krijg je een net zo lekkere smaak mee. Ook is een beetje experimenteren wel leuk. Scheutje vodka misschien? Peperkorrels? Een mooi eetbaar bloempje?
IceTea Karvan Cevitam My Travel Boektje Recept
Meer makkelijke, verfrissende zomer recepten checken? Kijk dan hier hoe je heel makkelijk zelf gezond ijs kunt maken!
Liever gewoon het strand op met deze hitte? Check dan hier de beste beachclubs van Scheveningen en Kijkduin.