Best Beachclubs Scheveningen

Als geboren en getogen Hagenees zal ik nooit een strand mooier of fijner vinden dan het Haagsche strand. De mooiste zonsondergang, de gaafste feestjes, het lekkerste eten en de beste sfeer. De stad lijkt uitgestorven zodra de zon gaat schijnen en dan is Scheveningen the place to be. Niks “hip” Zandvoort of Bloemendaal. Scheveningen, daar moet je zijn.

Hier een lijstje met de Best Beachclubs Scheveningen

Best Beachclubs Scheveningen

Barbarossa
Still a kind of new kid on the block! In 2013 had Barbarossa de kick-off en is sinds dat seizoen niet meer weg te denken. Barbarossa staat voor stijlvol, klassiek, hip en ongedwongen. Het voelt aan als een hippe Franse brasserie achtige strandtent met een vleugje Haagsche kak. Het eten is boven gemiddeld goed. Wel wat kleine porties en niet goedkoop maar dat schijnt ‘in’ te zijn tegenwoordig. Chiquer dan bijvoorbeeld Culpepper, maar niet zo protserig en schreeuwerig zoals vele andere tenten in de rij. Prima keuze!

Best Beachclubs Scheveningen

Culpepper
“Goed toeven geen kwallen” dat is de slogan van Culpepper. Kijk daar houden wij Hagenezen van. Normaal doen, geen poespas of kapsones. Goed eten, dito service en normale prijzen alstublieft. Dat is Culpepper.

Vanaf het moment dat Culpepper open was gonste het over het strand. Echt lekkere pizza’s eten? Je moest naar Culpepper.
En er is geen woord gelogen. Naast salades, soepen, pastas, vlees en vis serveert Culpepper uit de steenoven de lekkerste pizza’s van het hele strand!

Ze hebben luxe uitvoeringen met truffelhoning, geitenkaas en zalm en pizza’s met carpaccio of zelfs een pizza bolognese. Maar ook gewoon de bekende Margarita. Een schot in de roos! Zo simpel, zo lekker en zo’n groot succes! Een leuke, gezellige, relaxte strandtent met goed eten en ideaal voor met kids.
Niet hip genoeg? Schuif je gewoon alleen voor de pizza’s aan.

Best Beachclubs Scheveningen

Indigo
Indigo is een van de gaafste strandtenten van Scheveningen! Helemaal mijn stijl. Bohemian vs. Thailand meets Ibiza Hippie Style Scheveningen: Love it!! Laidback en je krijgt er direct een flinke dosis vakantiegevoel van. Indigo staat bekend om de biologische heerlijke burgers. Maar vooral om het gewoon goed eten. Tijdens de vele reizen die de jonge hippe eigenaren van deze tent maakten hebben ze inspiratie opgedaan voor het menu. Wereldse hapjes, fusion en burgers. Kortom: helemaal top!

Best Beachclubs Scheveningen

Patagonia Beachclub
Welcome Patagonia! Dit jaar voor het eerst op het strand aan het begin van het Zwarte Pad en alleen al door de menukaart mijn favo! Van Acai bowls tot Fries suikerbrood maar ook wentelteefjes en quinoa salades. Eten dat snappen ze hier wel!
Patagonia is mooi, gezellig, hip en zonder opsmuk. Hier ga je mij heel veel vinden deze zomer!

Best Beachclubs Scheveningen

Hart Beach
Hart Beach bestaat al heel lang en al ruim 10jaar zijn de broertjes Schuitema de vrolijk draaiende motoren achter deze topzaak. Het meest bekend is Hart Beach om de surfschool. Hele klassen en groepen pubers leren hier de eerste golven pakken en raken direct verslaafd. De hele sfeer die er hangt is zo relaxed en aanstekelijk, je wil er gewoon niet weg. Naast de surfschool is er ook een shop waar je naast alle surf benodigdheden ook super leuke bikini’s, slippers, jurkjes etc kunt kopen.
Best Beachclubs Scheveningen
Na de verbouwing kwam Hart Beach harder terug dan ooit. De tent is groter, mooier, chiller en nog gezelliger geworden. En ze zijn het hele jaar open. Exact, het he-le jaar. Elke ochtend om 8:00 openen ze hun deuren en kan je hier neerstrijken voor een lekker bakkie of goed ontbijt.
Best beachclubs Scheveningen
Het interieur is stoer en gezellig en je voelt je hier direct op je gemak. De drankvergunning is ook geregeld dus ijskoude pilsjes kan je hier tegenwoordig ook drinken. Trek gekregen? Hart Beach heeft ook de menukaart flink onder handen gekomen en deze is ook groter en beter dan ooit. Een mix van gezonde en guilty pleasures en een mooie wijnkaart. Gepocheerde eieren, pasta’s, zoete aardappelsoep, broodjes kroket, broodjes filet, salades, Franse maiskip, steak tartare en nog veel meer. Oh en heel belangrijk, ze serveren mijn grote lievelings acai tigella. (ze hebben zelfs acai ijs!!)

Hart Beach is en blijft onze nummer 1.
De bediening is altijd vrolijk, vlot en goed en de sfeer altijd gezellig en relaxed. Er is een leuke mix aan mensen die er komen en alles en iedereen zit door elkaar. Haagse kak, echte surfdudes, moeders met kids en deze tent is ook populair onder scholieren en jongeren. Meer info? Check hier hun website.

Best Beachclubs Scheveningen

The Fat Mermaid
The Fat Mermaid zit vlakbij Hartbeach en dit is een redelijk nieuwe zaak. De inrichting is leuk en hip maar je blijft wel het strandtent gevoel houden en daar hou ik van. Ze hebben een goed menu en het FatFriday seizoen is begonnen dus elke vrijdag hebben ze een feestje.
Best beachclubs Scheveningen

Zuiderstrand & Kijkduin
Mocht je eens een keer wat anders willen doen dan Scheveningen? Ga dan naar Kijkduin of naar het Zuiderstrand. Daar zitten een aantal fantastische beachclubs.

Mijn favoriet zit in Duindorp (een paar minuten van Scheveningen af) en dat is ZUID. Hier zit je stukken relaxter dan in Scheveningen en het eten is er echt goed. Benieuwd naar Kijkduin? Ga dan eens chillen bij Suiderstrand, ook echt een aanrader!
Zuid Strandpaviljoen Den Haag
Suiderstrand
Meer tips voor Den Haag? Klik hier.