Healthy Ice Cream

OH EM GEE. Ik heb een vegan vriendin (mijn andere vriendinnen trekken dan vaak een ‘die kan niet gezellig zijn’ gezicht) maar dat is ze wél. En naast dat ze heel leuk en gezellig is, zit ze bomvol goede ideeën. Lisa van Lisa Goes Vegan leerde mij Healthy Ice Cream maken. Oftewel: Nice Cream. Heel gemakkelijk te maken, alleen gezonde en pure ingrediënten en nog heel erg lekker ook.
Healthy Ice Cream Recept

Wat wil je nog meer?
Het recept, ja dat snap ik. Het relaxte van dit recept is dat je eindeloos kunt variëren. Of je nu de basis ingrediënten een beetje aanpast of elke keer een andere topping neemt. Zo wordt het nooit saai, maar blijft het lekker en gezond.

Recept
Ik maak elke keer een beetje een voorraadje, of eet zelf 2 bakken leeg, maar dit is in principe genoeg voor 2 a 3 personen.

Ingrediënten:
2 bevroren bananen (liefst een beetje rijpe, deze snij je in stukken en doe je in een zakje in de vriezer)
amandelmelk
5 aardbeien

Toppings:
Cocosrasp
Chocolade stukjes
Vers fruit
Chiazaad
Smarties
Bastognekoeken
Hagelslag
Eigenlijk alles waar je zin in hebt.

Nodig:
Staafmixer of blender

Healthy Ice Cream Recept

Stop de bevroren bananen in de blender en mix dit met een beetje amandelmelk. Gooi daarna de aardbeien erbij en binnen 3 minuten is je ijs eigenlijk al klaar. Hoe meer melk, hoe smeuïger het wordt en hoe langer je de blender aan laat staan hoe zachter de structuur. Ik kan meestal niet wachten en schenk alles meteen in een kommetje, maar wil je echt een ijskoude beleving, stop dan het gemaakte ijs nog even terug in de vriezer.

De amandelmelk kan je ook vervangen voor soja of cocosmelk of voor water. Dan wordt het iets minder romig maar wel lekker fris!

Maak je bakje mooi op met toppings naar keuze en genieten maar!

Andere lekkere combinaties zijn:
Kiwi, sinaasappel en banaan
Mango en banaan
Kiwi, citroen, munt en banaan
Framboos, blauwe bessen, banaan en lime
Chocola, cocos en banaan.