De Hortus

Amsterdam heeft zoveel leuke en bijzondere plekken, zelfs na 10 jaar ontdek ik elke week weer wel wat nieuws. De Hortus is zo’n nieuwe ontdekking. De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en zit in de Plantagebuurt verstopt. Je bent er vast net zoals ik al duizend keer langsgefietst, maar afstappen is echt de moeite waard!
IMG_6707
Een stukje oerwoud in Amsterdam, een stukje rust en natuur middenin het centrum. De Hortus is een oase van rust en prachtige bloemen en planten. Het is een museum, maar eigenlijk meer een beleving.

Je kunt hier heerlijk ronddwalen tussen de prachtige bloemen en kassen. Deze kassen zijn heel bijzonder, zo heb je een kas waarin je je in een oerwoud waant en een kas die eruit ziet als de Sahara.
IMG_6773
De Hortus heeft ook een cafe met een leuk terras waar je lekker in het zonnetje kunt zitten. Maar wat ook heel gaaf is, is dat er veel modeshows, huwelijken en fashion shoots worden gehouden hier. Dus ben je opzoek naar een bijzondere en spectaculaire locatie voor een event neem dan even contact op het De Hortus.
IMG_6716
Tijdens Museumnacht is De Hortus ook geopend en een van de meest bezochte musea. In het donker door deze jungle banjeren schijnt erg spannend te zijn…

De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: Plantage Middenlaan 2a.
IMG_6757