De ideale Happn hotspots in Amsterdam

Bijna al mijn vrijgezelle vriendinnen hebben tegenwoordig de Happn app. Waar vroeger online daten stiekem nog een beetje ‘voor lul’ was, zijn we alle schaamte voorbij en hoor je er als fabulous single pas echt bij als je ten minste één hippe dating app op je telefoon hebt staan. Happn vind ik leuk omdat je in deze app kunt zien hoeveel en welke mannen je bent tegengekomen. Je kan dus de man van je dromen al 60 keer zijn gepasseerd! Met Happn kan je dus ook die ene knappe kerel die je vaak in de supermarkt spot opzoeken. Handig…

Ik als niet single vind dit reuze interessant en kan mij hier dan ook kostenlijk mee vermaken. Tijdens filmavondjes kijken mijn vriendinnen film en eten chocola en ik zit ieders Happn app uit te spitten en te giechelen om wat een geestige dingen er soms voorbij komen. Een like hier, stiekem een charmpje daar, je kent het wel.
Tips date Happn Hotspots Amsterdam

Vaak krijg ik dan ook de vraag als er een Happn date is gemaakt “help! waar moet ik heen”. Om alle daters van Amsterdam een handje te helpen heb ik hier een lijstje gemaakt van ideale Happn date plekken.

In principe moet je elke date beginnen in een kroeg of café waar je ook wat kunt drinken. Niet omdat we nou meteen allemaal alcoholisten zijn, maar de kans is dan toch wat groter dat het écht gezellig wordt en mocht het een mega mis match zijn dan zijn de stiltes na 3 bier minder pijnlijk.

De ideale Happn hotspots in Amsterdam

Ik vind Bar Bukowski een ideale Happn hotspot. Je kunt hier heel relaxed op de bank hangen, lekker drankjes drinken en ze hebben hier ook hele lekkere borrelhappen (gênant lam worden wil je niet). Daarnaast gaat Harry’s cocktailbar rond een uur of 5 open en kan je dus blijven hangen voor hippe cocktails. De zaak zelf is hip, maar niet te hip dus je komt ook niet desperate over als je hier afspreekt.

Zoek je een leuke tent in West dan zou ik gaan voor Panache. Ze hebben een bescheiden barretje waar je heel leuk kunt zitten en borrelen en mocht het dan echt gezellig zijn kan je aansluiten voor nog een hapje en wat cocktails.

Snappers
Wil je eigenlijk gewoon eerst een drankje drinken en kijken of het wat is dan zou ik gaan voor een zaak als Snappers. Middenin het centrum, relaxed, hip en gezellig en hele goeie cocktails. Totaal niet pretentieus maar de avondjes hier kunnen spontaan heel gezellig en lang worden.

Wil je best meer dan een drankje drinken en zoek je een leuke plek in Zuid dan zou ik gaan voor Marathonweg. Prima om alleen een drankje te drinken, als de zon schijnt zit je hier heerlijk op het terras en blijkt het echt gezellig te zijn kan je nog blijven hangen voor het diner of een heerlijke pizza bestellen om samen te delen (klinkt dat niet romantisch!).

Wil je toch iets meer uitpakken? Dan zou ik gaan voor Porem & Geisha, de ideale combinatie tussen fancy cocktails en sushi vlakbij het centraal station of voor Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat.

Wil je een beetje undercover op date, of in ieder geval niet de hele avond allemaal (al dan niet vervelende) bekenden tegenkomen reserveer dan aan tafeltje bij Hangar. Deze te gekke hotspot in Noord zit vlak naast de pont (i know, Noord klinkt ver maar dit valt echt heel erg mee) en hier kan je heel gezellig borrelen en aan de bar hangen. Daarna als ‘ie echt leuk is kan je nog een hapje blijven eten en dat is sowieso een aanrader want het eten is goddelijk!

Ook Venus & Adonis op de gracht kan ik van harte aanraden. Je kunt hier beginnen met een drankje en een goede borrelplank en dan kan je blijven hangen of makkelijk verkassen naar een ander kroegje.

Vaak vind ik afspreken in hotel bars niet echt je van het, maar voor The Hoxton maak ik echter een uitzondering. Je kunt hier heerlijk borrelen, aan de bar hangen, knus in een van de grote banken of stoelen achterin (of boven!) een rustig plekje zoeken of als het heel gezellig is natuurlijk, blijven slapen.

Afspreken in een burgertent kan eigenlijk niet, maar tegenwoordig zijn er zulke leuke en hippe burgertenten dat dit best wel kan. Smokin Barrels bijvoorbeeld is een prima Happn date plek maar ook Cannibale Royale in de Pijp is heel leuk. De inrichting is cool, rauw en hip en overal staan kaarsen (stiekem dus toch wel een beetje romantisch) en bloemen op tafel. Borrelen kan je hier als de beste, gin tonic’s staan ook in overvloed op de kaart en een burger zoals deze is altijd goed. Daarnaast is de Pijp ook een goede plek voor een date, want je hebt meerdere uitvalshoeken en als het echt gezellig is kan je van kroeg naar kroeg.

Ik heb uiteraard nog veel meer goede plekken maar dit zijn toch wel de hotspots die het meest doorgegeven worden als tip. Soms wordt er ook niet naar mij geluisterd en dan kan het flink mis gaan. Hierbij dus ook meteen een paar plekken waar je absoluut NIET met je eerste (blind)date heen moet.
Tips date Happn Hotspots Amsterdam

De slechtste plekken voor een Happn date zijn:
Toomler
Dit is vragen om problemen, zelfs als je achteraan zit. Niet doen dus.

Artis
Vraag me niet waarom, maar sommige jongens willen je graag meenemen naar Artis op een eerste date. In films ziet dit er altijd heel leuk, gezellig en stiekem best romantisch uit, maar in het echt is het vaak een grote farce. Het is in Nederland veel te koud, door de harde wind die waait zit je haar meteen kut, die dieren zijn eigenlijk alleen maar leuk tot je 12de en de koffie en broodjes zijn er goor. Don’t go there!

Bioscoop
De bios lijkt een veilige plek voor een date (mits meneer geen grijpgrage handjes heeft) maar zo komt je er ook niet echt achter of hij wel leuk is. Door de hele film heen kletsen is natuurlijk een beetje aso, maar zo awkward naast elkaar naar het scherm turen terwijl je hem helemaal niet kent is ook slightly weird. Beter eerst een drankje drinken en dan naar een volgende kroeg dan samen naar de bios.

Heb jij nog een hele slechte Happn date spot, deel die dan met ons!
Meer date night inspiratie? Check deze 50 datenight hotspots!

Nieuwsgierig geworden naar de app? Klik hier.