Venus & Adonis

Venus & Adonis is een heel leuk, gezellig en hip restaurantje aan de Prinsengracht. Zo’n zaakje waar je met vriendinnen op vrijdagavond heerlijk kunt eten en bijkletsen, gewoon wat drankjes kunt drinken met een Venus & Adonis plateau, maar je kunt hier ook heel goed met je date heen. Stiekem is het hier namelijk best romantisch, overal kaarsen, leuke muziek en de hele inrichting is knus maar het is niet té, snap je?
Venus & Adonis Amsterdam Hotspots Grachten
Venus & Adonis is dus hip & gezellig maar niet gewoontjes. De bediening is heel goed en de menukaart bestaat uit allemaal lekkere losse gerechten en grote plateaus met krab, spareribs, een slaatje, knapperige frietjes, gamba’s etc. De surf en turf is hun specialiteit maar ook aan de echte carnivoor is hier gedacht. Er staat een T-bone steak op de kaart van maar liefst 600 gram, ze hebben lamsrack, entrecôte, rib-eye en uiteraard een selectie visgerechten.

Venus & Adonis Amsterdam Hotspots Grachten
Bij Venus & Adonis kan je ook terecht als je niet zo’n meat lover bent. Ik nam als voorgerecht de Hollandse garnalencocktail en die was echt heel erg lekker! Een gerecht wat ik normaal nooit zou nemen maar door mijn zwangerschap heb ik de gekste cravings en helaas pakt dit niet altijd even goed uit. Maar dit keer wel. Daarnaast hebben ze soft shell crab, tiger prawns (mega lekker!), verse gegrilde zalm en langoest staart.
Venus & Adonis Amsterdam Hotspots Grachten
Of je nu vis of vlees neemt eigenlijk is alles hier gewoon goed. De frietjes verdienen ook een eervolle vermelding, lekker vers en grof gesneden maar niet te dik en papperig. Lekker knapperig, goede romige mayo erbij en niet teveel zout.
Venus & Adonis Amsterdam Hotspots surf & turf
Nu is het natuurlijk nog veel te koud, maar het terras van Venus & Adonis is echt een van de leukste van Amsterdam. Gezellig aan de gracht, in de zon en lekker mensen kijken. Onder het genot van een wijntje en een grote borrelplank vol heerlijke hapjes, lekker in de zon, dat is toch de ideale borrel hotspot.

Meteen een tafeltje reserveren? Dat kan hier.
Meer leuke tentjes ontdekken in het centrum? Chiek dan hier mijn lijst met alle leuke hotspots hier.