Toomler

Een aantal keer paar jaar, eigenlijk veel te weinig, koop ik spontaan kaartjes bij TOOMLER. Er staan altijd wel een paar koningen van de lach paraat dus écht heel kut wordt het nooit. Soms is het best een taaie zit, want mocht iemand echt totaal niet geestig zijn dan is het meer dan pijnlijk diegene te zien ploeteren op het podium. Helemaal als er bij grap 5 wéér niemand lacht… Maar gelukkig staat er altijd wel een ervaren moppentopper klaar die de stumper (soms ietwat laat) uit zijn of haar lijden verlost en dan kan de zaal weer opgelucht ademhalen. 

TOOMLER heeft verschillende avonden maar de comedytrain avond is vaste prik. Wie er op komen treden is en blijft altijd een verrassing. Maar meestal is het een mix van 5 tot 7 cabaratiers die de revue passeren. Op woensdag hebben ze open podium, dit kan een groot succes zijn maar soms is het ook redelijk awkward. Gelukkig wisselen niet professionele grappenmakers zich af met bekende cabaretiers die hier hun grappen testen. Dit kan soms hilarische gevolgen hebben, vooral als de grap totaal niet aanslaat. 
10301508_10152949463698761_2111446337206394312_n
Maar ze hebben ook spectaculaire dubbelprogramma’s met grote grappenmakers zoals Daniel Arends (my favourite!!) Peter Pannekoek (altijd lachen) en Tim Fransen (funny but smart) en last but not least Martijn Koning (meer grappen in een voorstelling ga je niet krijgen). Deze dubbelprogramma’s zijn vaak al heel ver van te voren uitverkocht dus hou de site goed in de gaten. Voor Comedytrain is altijd nog wel een plekje vrij, maar wil je in het weekend dan moet je echt 5 dagen van tevoren reserveren. Kaarten verschillen van prijs per avond maar studenten (lucky basterds) krijgen korting. 

Mocht je fan zijn van ‘pub quizzen’ dan ben je ook bij TOOMLER aan het goede adres. Professioneler ga je ‘m niet krijgen.
Kortom: ben je opzoek naar een leuk avondje uit vol humor en bier? Zoek niet verder en boek je tickets hier.

Wil je van tevoren nog ergens eten of drankjes doen? Dan is Marathonweg een hele goede optie. Deze is redelijk in de buurt en het eten is er top! Check hier mijn review over Marathonweg. 
Meer zin in sushi? Ga dan naar Dragon I en eet je hier buikje rond voor de voorstelling. Ook dit restaurant is binnen fietsafstand van Toomler. Meer weten over Dragon I klik hier. Dragon I vol? Loop dan naar de overkant want Franklin Bar & Kitchen is ook super leuk!

Gewoon zin in een burger of wat snacks? Dan kan je ook bij TOOMLER een tafeltje reserveren.