Amsterdam hamburger top 5

Toen ik voor Metro een lijst maakte met de beste burgers van Amsterdam ben ik bij meer dan dertig zaken hamburgers gaan eten. Op een gegeven moment kon ik geen burger meer zien dus nam ik een specialist in de arm die ik dit jaar op pad stuurde on a hunt for burgers. Beide lijsten hebben we naast elkaar gelegd en met trots presenteren wij de gloednieuwe Amsterdam hamburger top 5. Deze zaken serveren de áller beste burgers van Amsterdam.

Amsterdam hamburger top 5

Smokin’ Barrels

Smokin’ Barrels is en blijft mijn favoriet. Welke burger ik hier ook bestel, nog nooit vond ik ‘m niet lekker. Het vlees is altijd van top kwaliteit en perfect gegrild, de smaken en soms wat funky combinaties werken altijd goed en de goddelijke zoete aardappelfriet maakt het helemaal af. Daarnaast is het ook nog een hippe en gezellige tent en is de bediening altijd vrolijk, behulpzaam en snel.
Amsterdam hamburger top 5

Ter Marsch

Deze hamburger sensatie uit Rotterdam zit nu ook in Amsterdam en daar moeten we heel erg blij om zijn. Hun truffelburger zou weleens de beste van het land kunnen zijn. Grappig, na onderzoek blijkt dat ook te kloppen want ze wonnen op de Horecava in 2015 de prijs voor de beste burger van heel Nederland. Enjoy your meal!
Amsterdam hamburger top 5

H. Burger

H. Burger is nét even anders dan de ‘eenheidsworst’ aan burgerzaken in Amsterdam. De prijs ligt een stuk lager, het vlees is goed maar een keertje niet driedubbel biologisch en de zaak heeft een creatieve twist. Anders, lekker en leuk. Like!
Amsterdam hamburger top 5

Cannibale Royale

Een oude rot in de lijst maar ook Cannibale Royale verdient een plek in de top 5. De burgers zijn hier top, de zaak zelf is gezellig en knus en mocht je geen zin hebben in een burger staan er nog genoeg andere dingen op de kaart die hier meer dan de moeite waard zijn. Oh en het zonnige terras in De Pijp is zeker ook een pluspunt!

Geflipt

Geflipt opende dit jaar in West en wij gingen meteen testen of ‘ie net zo goed was als in De Pijp. En ja hoor, they did it again. We aten hier een hele dikke, sappige en malse burger van boerderij Lindenhoff met knapperige bacon, cheddar, compote van rode ui en een gebakken eitje on top. Wat je zeker móét doen als je hier eet, is een dubbele portie friet bestellen. De frietjes worden dubbel gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Winning!
Amsterdam hamburger top 5

Geen trek in burgers? Maar meer zin in een fancy dinner? Dit zijn de beste restaurants van Amsterdam.
Wil je wat leuks met vriendinnen? Echt een hip avondje uit? Bekijk hier de hipste restaurants van Amsterdam.
Sushi cravings? Hier eet je de beste sushi van Amsterdam. Meer zin in Thais? Hier vind je de beste Thai van Amsterdam. Trek in rendang? Check hier waar je lekker Indisch kunt eten in Amsterdam.