Indisch eten in Amsterdam

In Den Haag, waar ik vandaan kom, barst het van de Indische eethuizen, restaurants en toko’s maar ook in Amsterdam weet ik waar je het best Indisch kunt eten. Of je nu hip of romantisch uiteten wilt, snel afhalen of zin hebt in super spicy rendang. Ik weet alle adresjes!

Indisch eten in Amsterdam

Ron Gastrobar Downtown
Met stip op één binnengekomen sinds de opening is Ron Gastrobar Downtown. Waar chef Agus kookt eet je namelijk het lekkerst, dat heeft hij al wel bewezen. Wist je trouwens dat hij door de Indonesische Minister van Toerisme benoemd is tot ambassadeur van de traditionele Indonesische keuken? Als je wel eens bij Blauw in Utrecht of Amsterdam hebt gegeten weet je dit natuurlijk allang dus twijfel niet en ga bij Downtown eten. Niet alleen voor de goede Indische rijsttafel, ook de streetgood hapjes zijn top. Neem vooral de Ikan Dabu (tonijntartaar) die is zo niet normaal lekker, zoiets heb ik nog nooit gegeten denk ik. Daarnaast is Downtown gewoon een te gave tent, heel tof ingericht, heel gezellig en knus en heb je hier dus echt een speciaal avondje uit.
Blauw
Het enige nadeel van Indische en Thaise restaurants vind ik vaak de ambiance. Of het is super basic en echt eethuis achtig (heeft z’n charme maar is niet altijd leuk) of het ziet er gewoon niet uit. Nou van beide heb je bij Blauw geen last. Blauw is hip, trendy, chique en romantisch in een. Wil je gezellig en leuk uiteten en heb je toevallig zin in Indisch? Reserveer dan een plekje bij Blauw. Ze hebben hier goddelijke sate kambing en veel verschillende soorten rijsttafels en bijgerechten. Blauw staat in de zomer ook altijd op Taste Amsterdam, dus ook daar kan je genieten van hun heerlijke gerechten. Daarnaast hebben ze ook een vestiging in Utrecht, de zaak in Den Haag is helaas onlangs gesloten…
Beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Ed’s Catering
Mijn grootste favoriet en ideaal om af te halen. Ed’s heeft de lekkerste rendang en dagging smoor ever. Maar ook de pittige auberige, zoete tempeh en zoete kip zijn favoriet. Ed’s heeft 2 vestigingen die beiden net grondig verbouwd zijn eentje in Oost en eentje in Zuid. Ideaal om af te halen als je geen zin hebt om te koken of als de hele familie blijft eten op zondag. Check hier de hele review en alle foto’s van Ed’s.
Beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Tempo Doeloe
Tempo Doeloe zit op de Utrechtsestraat lekker in het centrum en is een knus en typisch Indisch restaurant. Redelijk netjes en chique dus echt geen eethuis. De bediening is vriendelijk en weet alles van en over het eten. Maar pas op! Pedis is hier heel erg pedis… Je kunt verschillende soorten ‘scherp’ krijgen, maar neem van mij aan, begin bij mild want als ze bij Tempo Doeloe écht heel scherp? vragen, dan bedoelen ze écht extreem scherp. Lees: niet te doen.
Beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Kokkita
Als je je afvraagt waarom er halverwege de Amstelveenseweg rond etenstijd zo vaak een rij staat dan is dat voor Kokkita. Tout zuid haalt hier hun Indische hap en terecht. Kokkita kookt al jaren goed, vers en is niet duur. Voor 12 euro heb je al een kleine rijsttafel voor 2 personen.

Sama Sebo
Op de chique P.C. Hooftstraat zit Sama Sebo, een Indisch restaurant waar tout bekend Nederland af en toe een rijsttafeltje eet. Goede, verse ingrediënten en dito service. Prijzig, maar dat is alles in de P.C. Wel tijdig reserveren want door de shifts die vaak bij Indische restaurants worden gehanteerd is ‘spontaan binnenlopen’ geen goed plan. Een paar dagen van te voren reserveren dus, helemaal voor het weekend!

Indonesian Kitchen
Deze nieuwe Indische hotspot zit op de chique Herengracht en is mij meerdere malen getipt door echte Indo’s. Dit moest dus heel goed zijn. Het restuarant zit vertopt een paar deuren voorbij The Hoxton en via een kleine door en smal trappetje kom je in het knusse restaurant. De kaart bestaat uit klassiekers en losse gerechten, niet zoals bij restaurant Blauw grote rijsttafels met allerlei kleine porties, nee meer echte gerechten. De rendang en saté kambing zijn zeker aan te raden!
Indonesian Kitchen Herengracht Indisch eten amsterdam

Jackson Dubois
Deze nieuwe hotspot in het centrum is geen traditioneel Indisch restaurant, maar je kunt hier wel een heerlijk ‘rijsttafeltje’ bestellen. Bij Jackson Dubois serveren ze streetfood van over de hele wereld, dus zin in meer dan alleen maar Indisch? Dan is dit een perfecte optie.
Beste Indonesische restaurants in Amsterdam

Satéclub Wunderbar is mij ook al een aantal keer aangeraden dus daar ga ik binnenkort ook een keertje eten!

Ben je in de buurt van Leusden? Ga dan een hapje eten bij Kraton, dat is mijn favoriet!
Zelf Indisch koken? Ik heb 2 super lekkere (en mega easy) recepten voor je, check ze hier.