H. Burger

Amsterdam west barst van de toffe hotspots. Net als in Oost komt hier elke maand wel weer een nieuwe topper bij. Deze week: H.Burger een restaurant én creatieve hub volgens de uitnodiging die van de week op mijn deurmat viel. Volgens de hamburger expert is H. Burger een van de betere burgerzaken in Amsterdam. Niet another usual suspect dus maar echt een nieuwe aanwinst dus. Goed om te horen!
H. Burger
H. burger heeft naast goede burgers ook heel vriendelijk personeel en (mede) eigenaar Yousef is het stralende middelpunt van de tent. Het interieur is helemaal zelf gedaan, dus niks geen grote investeerders of dikke design bureaus. Nee gewoon zelf hameren, timmeren, schilderen en doen. Leuk weetje: in de kelder zit een mini galerie waar ze creatieven een podium geven.
H. Burger
H. Burger
Dat de burgers hier lekker zijn dat klopt, maar de prijs is ook nog eens lekker. In Amsterdam betaal je tegenwoordig zo 18 euro voor een burgermenu, maar bij H. burger niet. Hoe dat komt? Simpel, om de prijs laag te houden gebruiken ze (goed) maar geen biologisch vlees. En dat scheelt!
H. Burger
Bij H. burger kan je dus goede burgers happen, maar ze hebben geen alcoholvergunning dus voor ene pilsje moet je ergens anders heen. Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd met leuke nieuwe frisdranken die ook heel lekker smaken bij je burger.
H. Burger
H. Burger
Kortom,
H. burger mag blijven!
Meer toffe hotspots in West checken? Klik hier.

Waar? De Clercqstraat Amsterdam West.