Beste Sushi van Amsterdam

Waar sushi vroeger voor de high class was kan je nu op elke hoek van de straat voor een knaak sushi hakken. Niks mis mee voor een keer of als je haast hebt. Maar als je de sushi euro knallers zat bent en je echt de aller lekkerste sushi wilt eten en je er óók nog een beetje knap bij wilt zitten dan moet je hier zijn. Hier eet je de beste sushi van Amsterdam;
de beste sushi van amsterdam

De beste sushi van Amsterdam

Geisha

Kiezen bij Geisha is altijd heel lastig. Want alles is hier goddelijk. Ze hebben de lekkerste, huisgemaakte, meest exclusieve, dim sum iberico met truffel die je ooit zult proeven en hun sushi platter is gewoon een groot feest. De Spicey tuna en de Dragon roll zijn mijn favoriet maar bij Geisha kan het gewoon niet mis gaan. Alles is hier tot in de puntjes perfect uitgewerkt, bereid en bedacht. Tip: neem de sparkling sake als aperitief. Lekkerste ooit!

Izakaya

Eten bij Izakaya staat garant voor een super avond met heerlijk eten en dito cocktails. Niet goedkoop maar hier is de ambiance, het eten en de locatie zeker naar. Mijn sushi favorieten hier zijn de Crispy duck roll en de Alaskan King Crab Temaki. Maar het menu bij Izakaya staat vol heerlijke gerechten dus eat your heart out!

Dragon I

Dragon I zit op de Amstelveenseweg en is een klein zaakje wat eigenlijk best ‘cool’ is. Het enige minpunt vind ik dat ze hier werken met een kaart met nummers die je zelf op een blaadje moet noteren. Dit doet af aan het lekkere eten en de goede sfeer en dat is gewoon jammer. Dragon I was de ‘all you can eat’ formule ver voor en introduceerde deze manier van bestellen al veel eerder. Helaas associëren veel mensen dit met low class cheap sushi maar niets is minder waar! De Dragon Maki is hier extreem lekker en de Spicy Tuna ook. Daarnaast hebben ze ook Canton Siu Mai die zo lekker is dat ik er elke gang een van bestel. Maar echt! Zonder overdrijven. Oh en ook de Gyoza mag je niet overslaan. Dragon I is van al deze toppers de meest voordeligste maar dat betekent niet dat de sushi hier minder lekker is. In tegendeel!

The Red Sun

In Amsterdam Zuid zit een van de meest bekende sushi hotspots The Red Sun. En terecht. Voor vele is dit de beste sushi van Amsterdam en ook ik vind dat ze zeker in dit lijstje thuis horen. Ook nu ze zijn verhuisd is de keuken onveranderd goed. Veel keus, leuke variaties en allemaal heerlijk. Klik hier voor de hele review.

The Harbour club

Wauw. Wat is het eten en dan vooral de sushi hier goddelijk. Niet normaal gewoon. De tent zelf en het publiek wat er komt, daar moet je van houden maar als is het niet helemaal jouw ding als je van sushi houdt ga hier dan eten. De lekkerste combinaties, de mooiste rollen, dik gevuld en rijkelijk belegd en zo vers als het maar kan. Toen ik zwanger was kwam ik hier echt heel vaak om even helemaal los te gaan.
de beste sushi van amsterdam

Sushi bestellen?

Michiu is de aller aller aller beste. Maar ook zeker één van de duurste. Ik vind tegenwoordig sowieso sushi bestellen veel minder chill dan vroeger en eet sushi eigenlijk het liefst in een restaurant. Wel bestel ik steeds vaker pokebowls en dan het liefst bij Sushito of PokePerfect.

Sushi shortlist:

Beste service & ambiance: Geisha
Hipste Hotspot: Izakaya
Prijs: Dragon I
Private dining: Geisha