UpNew

Bij Uit De Schuur kocht je voorheen oude meubels die door eigenaresse Rianne Griffioen nieuw leven waren ingeblazen. Een soort van hipster vintage maar dan toch redelijk nieuw en altijd uniek. Maar de verkoop ging online zo goed dat Rianne opzoek ging naar een echt winkeltje en hier startte ze samen met Susanne Engels UpNew.
UpNew

UpNew is een pop-up winkel én werkplaats die geheel in het teken van ‘upcycling’ staat. Upcycling is redelijk nieuw en lijkt op recycling maar het verschil is dat bij upcycling er geheel nieuwe producten gemaakt worden van afgedankte materialen of kapotte oude spullen. Zo krijgt ‘rommel’ een verrassend en gloednieuw tweede leven.

Rianne en Susanne hebben met UpNew een werkplaats gecreëerd voor allerlei verschillende creatieve upcyclers die hier meubels opknappen, design lampen maken van bijvoorbeeld karton of van oude stoffen toffe kledingstukken maken.
UpNew

Hoe ze aan deze oude spullen komen? Uit kringloopwinkels of gewoon bij het grofvuil aan de kant van de straat. Maar ook op Marktplaats zijn nog pareltjes te vinden! Zo maken ze van een oud donker houten salontafeltje een hippe eyecatcher door hier in verschillende tinten blauw figuurtjes op te schilderen. Of een oude lelijke kast blazen ze nieuw leven in door deze fris in de gekleurde verf te zetten. Maar er is nog veel meer dus UpNew is zeker het bezoeken waard.
UpNew

Adres: Bos en Lommerweg 1.
Openingstijden: maandag van 14.00 – 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Trek gekregen van het shoppen? Check hier de leukste hotspots in Amsterdam West.
Mijn favoriet in West? HappyHappyJoyJoy en Morgan&Mees.