Morgan & Mees

Leuk en lekker lunchen in Amsterdam West? Dat doe je (nog steeds) bij Morgan & Mees!
Waar vroeger mijn sportschool zat (Hugo de Grootstraat 2) zit al anderhalf jaar een van mijn lievelings hotspots in Amsterdam West; Morgan & Mees. Morgan & Mees is naast een restaurant, café en lunch hotspot (met terras in de zon) ook nog een design boutique hotel. They have it all you can say.

In principe kan je hier altijd terecht, maar heb je zin om even écht lekker te lunchen met een glaasje wijn erbij? Of ben je opzoek naar een lekker terras in de zon? Een ietwat chiquere lunchkaart dan bij de kroeg op de hoek? Wil je romantisch dineren met je lief? Of gewoon even een gezellig drankje aan de bar? Voor al deze gelegenheden is Morgan & Mees uitermate geschikt!
hip lunchen amsterdam west

Ons eerste avondje uit sinds de geboorte van Yuki was op een zonnige vrijdag en we hadden een feestje in West dus de keuze was snel gemaakt. Ik reserveerde een tafeltje op het terras van Morgan & Mees en hoopte dat het nog steeds zo goed en gezellig was als vroeger. Ik was hier namelijk al een tijdje niet meer geweest.
my travel boektje amsterdam

En yes! They rocked my datenight!
We begonnen met een fles bubbels en namen beide de steak tartare. Die is hier altijd perfect en wordt nog mooi geserveerd ook. Goed op smaak, zachte structuur en leuk gecombineerd met viseitjes en zuur. Heerlijk knapperig gezouten toast erbij en smullen maar.
Morgan & Mees hotspots amsterdam west

Daarna ging ik voor de tonijn tataki. Een sushi bowl met rauwe tonijn, wasabi mayo en rijst. Ik weet niet of het lag aan het feit dat ik al heel lang geen rauwe tonijn meer gegeten had, maar deze was zó lekker dat ik er nog wel eentje kon bestellen…
Morgan & Mees hotspots amsterdam west

Als dessert namen we het kaasplankje met nét een glaasje dessertwijn teveel, je weet hoe die dingen gaan… Doordat ze het terras met hun zonnescherm geheel kunnen overdekken zit je hier tot ‘s avonds laat heel lekker. Blijven hangen en flink doorzakken is hier dus heel goed mogelijk. Na de koffie uiteraard nog een cocktailtje of twee en ik verliet lallend de tent. Weer een heerlijke avond gehad bij Morgan &Mees!

Niet geheel onbelangrijk… je krijgt M&M’s bij de rekening…
Reserveren? Klik hier.

Voor de hele lijst met hotspots in Amsterdam West klik hier.