HappyHappyJoyJoy

HappyHappyJoyJoy dat was ik toen ik hoorde dat er een nieuwe sim sum hotspot in Amsterdam zou komen. En wat voor een!! Ik was hier al een paar keer langs gefietst en sommige avonden stond er gewoon een rij tot aan de deur… Zodra er in Amsterdam een nieuwe spot wordt geopend staat we allemaal te trappelen.

Helaas komt het vaak voor dat de nieuwe zaak in kwestie de drukte helemaal niet aan kan. Terwijl het hele concept goed in elkaar steekt, gaat de kwaliteit dan vaak achteruit. Niet alleen van het eten, maar ook van de bediening. Zo hoorde ik van een aantal trouwe lezers wat kritische verhalen over HappyHappyJoyJoy dus ik was op het ergste voorbereid.

Een uur of langer wachten op een tafel, slechte en onvriendelijke service en smakeloze Dim Sum. Wijselijk heb ik van te voren vast een broodje pindakaas gegeten zodat ik in ieder geval nog wel zou kunnen blijven lachen als ik een uur zou moeten wachten op ons eerste gerecht, maar dit alles was helemaal niet nodig.
IMG_3153
IMG_3141
Vrijdag avond, iets voor 20.00 uur kwamen we het restaurant binnen en het was gezellig druk. Geen rij, geen propvolle tafels vol uitgehongerde mensen, nee de sfeer was goed. Hier en daar nog een plekje over voor de spontane binnenloper en wat gereserveerd bordjes. De bediening was vlot en vrolijk. Er moest duidelijk nog een beetje gewend worden aan de namen van de gerechten, maar dit had ook zo z’n charme. We begonnen met een Sui Kau soepje, deze vond ik niet heel bijzonder. Een beetje flauw. Oh oh, gingen we het dan toch meemaken… Nee. Gelukkig niet. Maar de dim summetjes daarna maakten een hoop goed. De Shao Mai was super lekker en heel erg groot en ook de Har Kau en de Ngap Kau waren heerlijk. Ik werd helemaal blij, eindelijk een tent waar je ook s’avonds kunt dimsummen en waar je ook nog eens gezellig zit.

IMG_3278 IMG_3283IMG_3287
Mijn favoriet van de avond was nr. 21 Bao Peking Duck. Hier hebben we er wel 3 van besteld. Wauw! Een zacht, zoet bapao broodje gevuld met Peking Duck eend, Hoisin saus en een soort van pittige mayo. Hier mag je mij voor wakker maken!

IMG_3313 IMG_3288
We wilden van alles proberen, dus we namen ook nog een Thaise curry met rijst en nr. 92 Chan Chu Kai (gestoomde rijst in lotusblad met varken en garnaal). Dit smaakte een beetje naar Lemper, heel erg lekker! IMG_3140
In plaats van de traditionele voor- en hoofdgerechten heeft Happyhappyjoyjoy een enorme en zeer gevarieerde kaart met kleine, verrassende Aziatische gerechten. Mijn lievelings dimsum Har Kau en Shoa Mai heb ik al op de kaart zien staan. Maar ze hebben nog veel meer… Lekker Sui Kau soepje, springrolls, Peking duck, Sechuan crispy beef, 5 spiced pork, een aantal curry’s en wat pittige salades. Met dit menu maak je mij heel HappyHappyJoyJoy.

Open voor lunch, borrel en diner en (weer een pluspunt) take away kan ook.
IMG_3144
Als toetje namen we een gefrituurde Bao met mango en ijs. Dit smaakte een beetje naar een knapperige oliebol. Nog wat Aziatische biertjes later kregen we een blocnote waarop we wat feedback konden achterlaten. Slim! Dit vind ik een goede manier om van iedereen een eerlijke mening te krijgen, alles nog vers in het geheugen en redelijk anoniem.

Na alle kritische noten ben ik stiekem gewoon best wel enthousiast. De inrichting is hysterisch Aziatisch zonder dat het too much is. Vrolijk, gezellig, warm en hip. IQ Creative you guys did another very good job. Het eten is goed, smaakvol en verrassend. Op het soepje na heb ik niets te klagen. Leuk detail: in de keuken staan chefs uit alle delen van de wereld. Volgens Julian (i agree!) kan je een Thaise curry het beste laten maken door een Thai en de Vietnamese loempia beter door een Vietnamees. En dat proef je.

Het enige puntje van kritiek is de akoestiek. Aan de tafel naast ons zat een vrouw met zo’n irritante, hoge, schelle stem, dat bij elk woord wat ze zei het kippenvel over mijn rug gleed.

Mijn advies:
Ga naar HappyHappyJoyJoy en neem in ieder geval: nr. 10 nr. 11 en nr. 21.

IMG_3308 IMG_3305 IMG_3302 IMG_3281
Schermafbeelding 2015-07-28 om 16.26.08

Adres: Bilderdijkstraat 158 hs Amsterdam.