Restaurant MADONNA Amersfoort is om op te vreten

Wat dacht je ervan om binnenkort eens lekker een dagje te gaan banjeren door Amersfoort? En dan na het shopaholicen aanschuiven bij…Restaurant MADONNA. Gooi de gezelligheid en charme van Amersfoort in een blender, voeg daar een vleugje hip, sexy en stoer aan toe, en je krijgt het knappe restaurant MADONNA. Een pitstop waar je als de wiedeweerga heen wil!

Ciao bella 

We hadden de naam al regelmatig in de culinaire wandelgangen horen vallen, en vonden dat het nu echt eens tijd werd om bij deze all-day spot te gaan buurten. Say hi to restaurant MADONNA. ‘MADONNA’, een naam die als muziek in de oren klinkt. Je schudt ‘m alleen niet zo 1, 2, 3 voor een restaurant uit je mouw. De Italiaanse naam is een knipoog naar de Italiaanse keuken. Daarnaast betekent het ‘onze lieve vrouw’, en laat je vanuit het restaurant nu net aankijken tegen de Amersfoortse Lieve Vrouwetoren.

MADONNA Amersfoort

Restaurant MADONNA voor alle p’s en meer

Restaurant MADONNA is een heerlijke plek om de grauwe dagen te doorbreken met (voornamelijk) Italiaans lekkers. Oké, niet de vitamine D-boost die je van de Mediterrane zon zou krijgen, wel veel lekkers van di mamma. Hier geen ‘Like a prayer’ op het muzikale menu, maar een puur en gezond smaakpalet met een knipoog naar Italië. Spaghetti van courgette, smeuïge risotto tot pizza burrata. Pizza, pasta en patat on the side. Van die Franse dunnerds wel te verstaan. Maar kan ‘ie dan ook worden gelabeld als ‘Italiaan?’ Zeker niet, dan zouden we deze grand dame tekort doen. Meer te porren voor een avondje vleestouren? Sowieso dat je aan je juicy cravings komt met de pulled pork burger, het kippetje of de kalfssukade.

Heb je de vegan vibe van Veganuary nog goed te pakken, en wil je dat graag zo houden? Het is dan zeker niet zo dat je hier op een rauwkostsalade hoeft te knabbelen. Hier is alles hoog op smaak, niets saais aan. MADONNA Amersfoort

En dan de desserts. Het is dat we door moesten voor een avond de lachspieren trainen bij Showponies 2, dus dat wordt een nieuw bezoek plannen bij dit resto. Genoeg lekkers dus wat de pot schaft. En anders altijd je wensen en voorkeuren doorgeven. Nee hoor, MADONNA’ers zijn de moeilijksten niet. Hadden we trouwens al laten vallen dat het concept shared dining is? Niet uit ‘paniek’ nu rode vlekken in je nek krijgen. Als je liever voor jezelf bestelt, mag dat ook. Het is jouw feestje!

MADONNA is me er eentje

Sommige restaurants weten indruk te maken door een uitgesproken interieur, anderen scoren skyhigh door hun walhalla aan eten dat je voorgeschoteld krijgt. Restaurant MADONNA is zo’n alleskunner. Zo’n culinaire mengelmoes waar ambiance, eten en service samenkomen. Oké de service. Man wat is hier de service tip top in orde. Of beter gezegd: hier word je geholpen zoals je geholpen wil worden als je een hapje buiten de deur eet. Speciale credits voor Charlotte, lekker sympathiek en hartelijk!

Do we need to say more?

P.s. Nooit eerder gespot, maar bij Restaurant MADONNA hebben ze ‘m hoor: het veel besproken genderneutrale toilet.
Alle Amersfoort tips check je trouwens hier. Ben je er toch? Ga dan ook eens lans BLUR Amersfoort, een mega leuk tentje voor een koffietje ‘s ochtends of lunch! Rauw Amersfoort is trouwens ook écht een aanrader.

Restaurant MADONNA
Krommestraat 32, Amersfoort

Website | Instagram | Facebook