Rauw Amersfoort

Wauw. Restaurant Rauw.
Weer zo’n geweldig idee van mijn schoonvader.

Een beetje buiten het centrum van Amersfoort zit deze hippe industriële hotspot. Ik als slagersdochter voel mij hier als een vis in het water. Waarom?
IMG_1500
Bij Rauw eet je namelijk ín de slagerij. Restaurant Rauw is een soort van grote loods bedekt met roestig staal midden op het industrieterrein Isselt. Grote houten tafels op het terras buiten in de zon en een gigantisch glazen pui heten je welkom. Parkeren voor de deur is geen probleem, dus dit begint al ontspannen.
IMG_1505 (1)
De binnenkant is rauw, industrieel en chique tegelijk. Betonnen wanden, hier en daar een kleurrijk accent, een grote slagerstoonbank en de tafeltjes gedekt met keurig wit linnen. De witte slagerij tegeltjes geven het geheel een nostalgisch tintje, terwijl de strak gedekte tafels chique ogen. De betonnen muren en rode kaarsen maken het geheel af. 
IMG_1498
Qua uitstraling, decor en ambiance scoort Rauw bij mij al een dikke voldoende. Nu eens kijken of het eten net zo goed is als het eruit ziet.
Bij het mandje brood begint het al goed. Lekker vers, krokant brood met roomboter en zout. Simpel kan zo lekker zijn.
IMG_1513 IMG_1514
Daarna gaan we voor de oesters (lekker) en Peking Duck flensjes (heel lekker). De borden zijn mooi opgemaakt en de mix van wasabi en hoi-sin saus is heerlijk en geeft de flensjes nét dat kleine extraatje. De extra toegevoegde rode pepertjes zorgen voor wat pit en vallen bij iedereen goed in de smaak.
IMG_1517
Daarna neem ik de steak tartare en deze is verrukelijk! Heerlijk zacht en mals, het vlees smelt haast op je tong. De borden worden leuk uitgeserveerd en er zit een rauw eitje bij.  

Rauw is trouwens ook open voor lunch. Mijn lunches in de slagerij waren stukken minder fancy dan hier, maar de unieke sfeer die Rauw heeft draagt echt bij aan een bijzonder leuke ervaring. Wil je uitgebreid lunchen? Dat kan hier ook.
Of je nu een zaken meeting hebt, waarbij je uitgebreid met wijn wilt lunchen of zoals bij de slager even snel een dik belegd broodje (bolletje) met een beker ijskoude melk.
Oh en de frietjes? Die zijn perfect.
IMG_1516
Op zondag kan je trouwens bij Rauw met de hele familie aanschuiven voor het diner. De dinerkaart gaat van de toonbank en er worden gewoon een aantal gerechten geserveerd die op tafel worden neergezet. Net zoals thuis, alleen dan wat lekkerder. Eten, drinken, delen en gezellig bijkletsen met elkaar.
IMG_1497