Paku Paku

Het Georgische restaurant Bathoni Khinkali bleek zo’n succes dat het vorige week verhuisde naar een grotere locatie aan de Willemsparkweg 177. En op het Beukenplein 3 opent heel binnenkort het Japanse fondue restaurant Paku Paku. Paku Paku betekent eten eten in het Japans en drie keer raden, dat kan je daar natuurlijk ook. En niet zomaar eten, nee dit is één van de eerste Japanse fondue restaurants in de stad!
Paku Paku

Japans fonduen in Amsterdam Oost

In Japan staat fonduen ook wel bekend als shabu shabu, niet te verwarren met die all you can eat sushi tent… Dit is echt traditioneel Japans fonduen, met een grote pot met hete konbu dashi bouillon en hier gaar je allerlei soorten vlees en groentes in. Het is een beetje hetzelfde als Chinees fonduen en zoals wij op z’n Hollands fonduen. Je doopt het vlees in de hete bouillon en daarna als je wil nog in een ponzu sausje en klaar is kees.
Paku Paku

Fondue en language bar

Ik spotte Prema tijdens het klussen en vroeg mij direct af wat dat ‘language bar’ nou precies betekende. Wat blijkt, Paku Paku is ook een language bar. Dit houdt feitelijk in dat expats en anderen die nog niet vloeiend Nederlands spreken bij Paku Paku kunnen oefenen met andere tafelgasten, het personeel en andere bezoekers. Er wordt een speciale gemeenschappelijke tafel ingericht waar iedereen straks kan aanschuiven. Wie weet levert het meer op dan Nederlandse les en vind je hier nog een leuke date. Geinig idee, ik weet niet of het helemaal wat voor mij is, maar mocht hier echt een markt voor zijn, why not!? Zodra ze open gaan horen jullie dit natuurlijk direct! Meer weten? Check het sfeerfilmpje hier even op hun Facebookpagina.

Nog meer nieuw in Oost nieuws, want Brouwerij de Eeuwige Jeugd opent hier binnenkort een proeflokaal. En er komt een nieuwe vegan hotspot, Oliver Green. Op nummer 22 waar vroeger Smokin Barrels zat, komt binnenkort een Spaanse Cerveceria wat een cool plein wordt dit weer!