La Cerveceria

Het Beukenplein in Oost is mega populair en het is er dan ook altijd gezellig druk. De hele dag door vinden mensen hier een plekje. Koffie bij Coffee Bru, een ijsje bij ‘t Ijsboefje, lunchen of borrelen bij Maxwell en voor pizza’s moet je bij Mama Dough zijn. Overal staan kip en ook burgers op het menu en dat was rede voor de heren van Smoking Barrels om de boeg helemaal om te gooien. Met een lach en een traan, want de burgers van Smoking Barrels waren mijn favoriet, maar La Cerveceria gaat nóg leuker worden en ze hebben ook nog de Ari Gold (burger met fois gras) p het menu staan dus mij hoor je niet meer klagen.

La Cerveceria op het Beukenplein
La Cerveceria

Bij La Ceveceria draait alles, net als in Spanje, om eten en drinken. Spaans eten en drinken welteverstaan. Denk aan goede cavas, Spaanse biertjes (cañas) en natuurlijk sangria in combinatie met eigentijdse Spaanse happen. Traditioneel en af en toe vernieuwend of in een ‘jasje anno nu’. Helemaal niets mis mee. Ze hebben de traditionele tapas zoals queso Manchego, Jamón en gambas a la plancha. Er staan pimientos de padron op het menu, chipirones fritos (mijn lievelings!!), boquerones au vinagre, en een heerlijke bacalao (kabeljauw). Ze hebben ook goede entrecôte, scheermessen en mosselen, dorade, spareribs en natuurlijk patatas bravas.

La Cerveceria

Maar wat ze ook serveren en daar ben ik zo mega enthousiast over, dat is: paëlla. Échte Spaanse paëlla. Voor iets meer dan 10 euro krijg je een klein pannetje voor ongeveer twee personen om te delen, maar je kan ‘m natuurlijk ook helemaal zelf opeten. Paëlla maken ze in elk deel van Spanje anders, ik hou persoonlijk van een natte paëlla en ben dol op de smaak van saffraan. Deze paëlla is lekker vochtig, een tikkeltje zoet en heeft niet die echte saffraan smaak, maar was echt heel lekker. Er staat een Catalaanse Chefkok in de keuken die voorheen bij Pica Pica werkte en daar hadden ze, heb ik mij laten vertellen, de aller beste paëlla van Amsterdam.

Viva España
La Cerveceria
La Cerveceria

De Spaanse scène in Amsterdam liet stiekem hier en daar nog wel wat te wensen over… Laten we eerlijk zijn, Escobar is eigenlijk de enige beetje gezellige en hippe ‘tapasbar’ die we hebben samen met Five Brothers Fat. Dus daar viel nog wel wat te halen vonden de doorgewinterde horecagasten van 3WO Horeca Groep. Samen met Mandy Lenselink van mijn favo Pizzabar Mama Dough bedachten ze een plan, gingen ze proeven en kwamen ze op La Cerveceria. Een traditioneel Spaanse tapasbar in een hip jasje. Klinkt als de ideale combinatie.

Que Bonita
PAella in Amsterdam

Studio Modijefsky heeft zich over het ontwerp gebogen en heeft het traditionele, warme Spaanse gevoel proberen te vertalen naar een tof concept wat goed past bij het Beukenplein in Amsterdam Oost. En dat is prima gelukt. Het ziet er warm, gezellig en knus uit en oogt heel huiselijk zonder dat het ouderwets is. De hele buurt komt er samen en iedereen is welkom. Als wij op een woensdag avond een hapje gaan eten en borrelen zit de hele zaak in no time vol met mensen uit de buurt, hipsters, studenten en een tafel met zakenlui. Een gezellige mix van mensen die hier genieten van tapas, cava, sangria, koude pilsjes en paëlla. Ik ben fan! Photocredits: Delphine Chevalier.

Benieuwd naar het menu van Cerveceria? Klik hier.
Zijn jullie trouwens al bij de gloednieuwe hotspot aan het Oosterpark geweest Brouwerij de Eeuwige Jeugd? Of heb je al eens gegeten of geluncht bij de Kop van Oost? In dit artikel staan de leukste hotspots van Amsterdam Oost op een rijtje. Altijd handig.