La Cerveceria

Het Beukenplein in Oost is mega populair en het is er dan ook altijd gezellig druk. De hele dag door vinden mensen hier een plekje. Koffie bij Coffee Bru, een ijsje bij ‘t Ijsboefje, lunchen of borrelen bij Maxwell en voor pizza’s moet je bij Mama Dough zijn. Overal staan kip en ook burgers op het menu en dat was rede voor de heren van Smoking Barrels om de boeg helemaal om te gooien. Met een lach en een traan, want de burgers van Smoking Barrels waren mijn favoriet, maar La Cerveceria gaat misschien wel nóg leuker worden!

La Cerveceria op het Beukenplein

Bij La Ceveceria zal alles, net als in Spanje, draaien om eten en drinken. Spaans eten en drinken welteverstaan. Denk aan goede cavas, Spaanse biertjes (cañas) en natuurlijk sangria in combinatie met eigentijdse Spaanse happen. Traditioneel en af en toe vernieuwend of in een ‘jasje anno nu’. Helemaal niets mis mee. Denk dus aan traditionele tapas zoals queso Manchego, Jamón, gambas pil pil en uiteraard paëlla maar laat je ook verrassen door de nieuwe gerechten van de Catalaanse Chefkok die voorheen bij Pica Pica werkte. Waar ze, heb ik mij laten vertellen, de aller beste paëlla van Amsterdam hadden.

Viva España

De Spaanse scène in Amsterdam liet stiekem hier en daar nog wel wat te wensen over… Laten we eerlijk zijn, Escobar is eigenlijk de enige beetje gezellige en hippe ‘tapasbar’ die we hebben samen met Five Brothers Fat. Dus daar viel nog wel wat te halen vonden de doorgewinterde horecagasten van 3WO Horeca Groep. Samen met Mandy Lenselink van mijn favo Pizza Bar Mama Dough bedachten ze een plan, gingen ze proeven en kwamen ze op La Cerveceria. Een traditioneel Spaanse tapasbar in een hip jasje. Klinkt als de ideale combinatie.

Que Bonita

Studio Modijefsky heeft zich over het ontwerp gebogen en zal het traditionele, warme Spaanse gevoel proberen te vertalen naar een tof concept wat goed past bij het Beukenplein in Amsterdam Oost. Ook daar rijzen geen twijfels wat het is ze nog nooit niet gelukt. Medio september gaan ze open dus de laatste zomeravonden kunnen we hier vast genieten van tapas. cava, sangria, koude pilsjes en paëlla. Ik kan niet wachten!