Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Op de hoek waar Spargo jaren de straat domineerde met zijn gigantische terras en ruime zaak werd maanden lang flink geklust. Maar vandaag is het dan zo ver, Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost haar deuren. De Linnaeusstraat zal nooit meer hetzelfde zijn. De eeuwige jeugd heeft op nummer 37 a de ruim 477 m2 horecazaak onderverdeeld in verschillende ruimtes die zijn ingericht aan de hand van de karakters van bieren uit het assortiment. Zo wordt het nooit te groot of ongezellig en elke ruimte ziet er niet normaal vet uit.
Tapperij De Eeuwige Jeugd_0087

Café Lellebel of de Gluiperd?

Vrouwelijk en zoet (en helemaal fleeky) is café de Lellebel, die een eigen ingang heeft en doordat ze ook haar eigen tap heeft is het de perfecte plek voor verjaardagen, afstudeerborrels, feestjes en bedrijfsuitjes. Een paar treden naar boven kan je terecht voor een potje dart of een leuk gezelschapsspel en helemaal beneden kan je los bij de Gluiperd. Luidkeels zingen bij de karaoke, shuffleboarden, open mic, het mag allemaal. Even serieus, dit klinkt toch fantastisch? Ik hoef Oost straks helemaal niet meer uit joh, zelfs niet voor een dansje of een serenade!
Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

De bierbar van Brouwerij de Eeuwige Jeugd opent elke dag om 15:00 en je kan hier blijven hangen tot 01:00 uur. In het weekend gaan de tafels aan de kant en kan er gedanst worden tot maar liefst 03:00. Ik vind het nu al top. Er zal van alles georganiseerd worden zoals filmavonden, pub quizes en live voetbal events. Dit is dé plek waar ik AJAX ga kijken, dat weet ik wel. Ze gaan het terras (als dat mag van de gemeente) ook in de winter gebruiken dus ook dan zit je hier gezellig buiten. Lekker warm onder de heaters, met dekentjes, kaarsen en natuurlijk ijskoude pils.

Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Karaoke, ballenbak schommels en glow in the dark disco ping pong

Tijdens de verbouwing kwamen er steeds toffere ideeën op tafel en de 8 boys van De Eeuwige Jeugd hadden het er in hun crowdfunding plan al over; een Spice Girls vs. Backstreet Boys Karaoke Battle Room (OMG hoe leuk klinkt dat!?), een ballenbak Photobooth, glow in the dark disco ping pong, chillen met een biertje op schommels, hangmatten en zelfs een Apenkooi (!?) terras. Ik ben heel benieuwd wat er nou echt allemaal van gekomen is. Dat het wéér zo’n zelfde hipsterkroeg gaat worden, dat is zéker niet het geval. Het is echt anders. Een beetje gek, maar daar houden we wel van! Het is anders, gek en stoer maar ook stijlvol, mooi en tof ingericht en designed. Dit alles met een leuke speelse en unieke touch. Niks mis mee vinden wij.
Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Duurzaam bier zuipen

De Eeuwige Jeugd gaat niet alleen met betrekking tot de inrichting en het concept net iets verder dan de meeste kroegen, ook qua duurzaamheid lopen ze voor. Zo richten ze hun hele bierbar in met duurzaam én gerecycled materiaal en de gerechten op de kaart zullen voornamelijk vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch zijn. Uiteraard zal hier een gefrituurde snack tussen zitten (bier en bitterballen gaan natuurlijk heel goed samen) maar het wordt gewoon nét even wat anders dan wat je bij de standaard kroeg op het menu ziet. En dat is alleen maar top want standaard kroegen hebben we in Oost genoeg! Leuk detail is ook dat ze extra aandacht gaan geven aan alcoholvrij bier. Zwangerella’s opgelet!

Borrelen en brunchen bij De Eeuwige Jeugd

Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

De heren van De Eeuwige Jeugd vinden dat je elke dag met volle teugen van het leven moet genieten maar wél met een tikkie verstand. Dus af en toe een frisje of 0.0-etje tussendoor, wat biologische en vegan happen en hier en daar wat gezonds. Er komt een speciaal biercocktail menu en voor de Tapperij is nu ook voor het eerst een eigen pilsener gebrouwen. Beetje brak? Ze hebben naar het schijnt gruwelijke homemade lemonades en op het menu staat vooral friet. Of nouja, ze oemen het hier poutines. Deze biologische frieten kan je met allerlei verschillende soorten toppings bestellen. Sorry, maar die foto ziet er toch gruwelijk uit? Oh, en nog iets leuks: op zondag eten ze pannenkoeken. En ook die zien er niet normaal lekker uit. Vanaf vandaag dus open! Weetje wie er trouwens deze week ook opent? Een paar straten verderop? La Cerveceria op het Beukenplein. Ook een aanrader.
Photocredtis: De Eeuwige Jeugd Facebook.

Benieuwd naar de leukste hotspots van Amsterdam Oost? Er opent binnenkort trouwens nog een hele leuke nieuwe zaak in Oost, Oliver Green een healthy hotspot op de Eerste Oosterparkstraat.