Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Op de hoek waar Spargo jaren de straat domineerde met zijn gigantische terras en ruime zaak wordt al weken geklust. Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost namelijk op die plek haar nieuwe kroeg. Linnaeusstraat 37 a wordt straks (als het echt zo cool wordt als de heren beloven) the place to be in Oost.

Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

De nog te openen bierbar van Brouwerij de Eeuwige Jeugd beslaat ruim 477 m2 en heeft een gigantisch (ja echt) terras (vol in de zon) van ruim 100m2. Bij Spargo zat het de laatste jaren nooit vol, zelf niet op super zomerse dagen. Maar daar gaat straks verandering in komen want dit gaat echt leuk worden! Ze gaan het terras (als dat mag van de gemeente) ook in de winter gebruiken dus ook dan zitten we hier gezellig buiten. Lekker warm onder de heaters, met dekentjes, kaarsen en natuurlijk ijskoude pils.

Karaoke, ballenbak schommels en glow in the dark disco ping pong

Met de verbouwing verdelen ze de grote zaak onder in meerdere ruimtes zodat het er altijd gezellig en druk lijkt en je dus ook ruimtes kunt afhuren voor bijvoorbeeld borrels, feestjes of andere events. Ideeën hebben de boys van De Eeuwuge Jeugd genoeg want in hun crowdfunding plan wordt er gesproken over een Spice Girls vs. Backstreet Boys Karaoke Battle Room (OMG hoe leuk klinkt dat!?), maar ze hebben het ook over een ballenbak Photobooth, glow in the dark disco ping pong, chillen met een biertje op schommels, hangmatten en zelfs een Apenkooi (!?) terras. Ik ben heel benieuwd wat hier allemaal gaat gebeuren maar dat het saai wordt daar hoef je niet bang voor te zijn. Of dat het wéér zo’n zelfde hipsterkroeg gaat worden óók niet. Het wordt echt anders. Een beetje gek, maar daar houden we wel van! Maar wees niet bang dit wordt niet een vreemd speelparadijs hoor! Dit klinkt natuurlijk allemaal gek en stoer en wild maar de zaak wordt gewoon stijlvol, mooi en tof ingericht en designed. Maar met een leuke speelse en unieke touch. Niks mis mee vinden wij.
Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent in Amsterdam Oost

Duurzaam bier zuipen

De Eeuwige Jeugd gaat niet alleen met betrekking tot de inrichting en het concept net iets verder dan de meeste kroegen, ook qua duurzaamheid lopen ze voor. Zo richten ze hun hele bierbar in met duurzaam én gerecycled materiaal en de gerechten op de kaart zullen voornamelijk vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch zijn. Uiteraard zal hier een gefrituurde snack tussen zitten (bier en bitterballen gaan natuurlijk heel goed samen) maar het wordt gewoon nét even wat anders dan wat je bij de standaard kroeg op het menu ziet. En dat is alleen maar top want standaard kroegen hebben we in Oost genoeg! Leuk detail is ook dat ze extra aandacht gaan geven aan alcoholvrij bier. Zwangerella’s opgelet!

De heren van De Eeuwige Jeugd vinden dat je elke dag met volle teugen van het leven moet genieten maar wél met een tikkie verstand. Dus af en toe een frisje of 0.0-etje tussendoor, wat biologische en vegan happen en hier en daar wat gezonds. Zodra ze open gaan zijn jullie de eerste die het horen. Stay tuned!
Photocredtis: De Eeuwige Jeugd Facebook.

Benieuwd naar de leukste hotspots van Amsterdam Oost? Er opent binnenkort trouwens nog een hele leuke nieuwe zaak in Oost, Oliver Green een healthy hotspot op de Eerste Oosterparkstraat.