Mama Makan

In het net geopende en dus gloedje nieuwe Hyatt in Amsterdam Oost zit restaurant Mama Makan. Een strak, trendy Indonesisch restaurant waar ze het eten traditioneel bereiden maar op een moderne manier serveren. Er staan alleen maar echte Indo’s in de keuken en dat is voor mij altijd het startsein. Dan kan het niet eigenlijk niet mis gaan.
Mama Makan

Mama Makan, modern en traditioneel tegelijk

Het restaurant zelf is fantastisch ingericht. Hip, strak en gezellig tegelijk, met overwegend Aziatische invloeden maar ook af en toe een knipoog naar Nederland. Zoals de oud Hollandse bordjes in Delfts Blauwe stijl waarmee de tafels gedekt zijn. Dikke like daarvoor. Palmboom behang, een schitterende open keuken waar manden met verse specerijen, kruiden en groenten ligt, strakke houten tafels, kleurrijke tapijtjes, een te gekke vloer en overal mooie planten.
Mama Makan

De traditionele Indonesische keuken

Bij Mama Makan staan alleen maar Indische koks achter het fornuis. Rosmina Napitupulu komt uit Indonesië en is de chef van Mama Makan. Ze kookt al haar hele leven en brengt haar traditionele en eeuwenoude familie recepten naar Nederland. Zij leerde het koken van haar moeder, en die weer van haar moeder. Generatie op generatie worden de recepten doorgegeven en die kunnen bij nu proeven bij Mama Makan.
Mama Makan

Mama Makan Rijsttafel

Uiteraard kan je bij Mama Makan een traditionele rijsttafel bestellen. Dan proef je van bijna alles wat en krijg je een soort wandeling door de kaart. Wat ik echt kan aanraden is de saté kambing, de Terong Sambal Balado (gefrituurde aubergine met chili saus) en de Sambal Udang Woku (gewokte garnalen met chili, knoflook en ui). Wat trouwens ook een bijzonder gerecht was en wat je niet zo vaak tegen komt bij Indische restaurants was de Tum Bebek. Pittige eend gehakt in bananen bladeren en kecap manis sauce. Heel leuk om een keer te proberen!
Mama Makan

Indisch eten in Oost? Ga naar Mama Makan!

Mama Makan is vanaf de lunch geopend en ze hebben daarom ook lunch specials en wat kleinere gerechten mocht je niet zoveel trek hebben en geen hele rijsttafel op kunnen. Je kunt hier prima met een zakelijke afspraak lunchen of dineren of juist aanschuiven met de hele familie. Ze hebben voor kleintjes kinderstoelen en mocht iets te pittig zijn dan passen ze dit voor de mini’s zonder problemen aan. Oh en het huisgemaakte ijs als dessert mag je écht niet skippen, dus save a spot!
Mama Makan

Mama Makan is zeker een aanrader en wil je direct reserveren of het hele menu bekijken? Kijk dan even hier.
Meer weten over Indisch eten in Amsterdam? Of benieuwd naar de beste afhaal toko?