KNUS

Tijdens een van mijn eerste wandelingetjes mét kinderwagen stuitte ik op KNUS. Ik wist dat ze hier al een tijdje aan het verbouwen waren, maar wat er exact zou komen bleef nog geheim. Gelukkig zijn ze sneller open dan verwacht en hebben we er deze zomer nog een fijne terras hotspot in Oost bij.

Wat is KNUS? Dat is de nieuwe zaak van de heren achter het succesvolle Brasserie Blazer in de Jordaan. Wellicht herinneren jullie je het oude KNUS aan de Reguliers nog? Dit was een tijd dé hotspot in het centrum. Een kaart vol montadito’s (Baskische tapas) goede wijnen, cocktails en chocolade fondue. Ontroostbaar waren mijn studerende vriendinnen en ik toen KNUS ging sluiten, maar we kunnen weer lachen want KNUS is back! En dan nog wel in mijn favoriete Amsterdam Oost.
KNUS

Op het menu staan twintig verschillende montadito’s en heb je alleen zin in een klein hapje of voorgerecht dan heb je aan drie stuks genoeg. Maar wil je de hele avond door eten en proeven, dan bestel je gewoon de hele kaart. Denk aan grote schalen vol hapjes op vers brood en als toetje (yes!!) de klassieker; chocolade fondue met nougat, soesjes, vers fruit en koekjes om in te dopen.
KNUS

KNUS is ook open voor lunch en ze hebben een heerlijk zonnig terras aan het Oosterpark, dus ik zie mijzelf al zitten hier rond een uur of 13:00 met een dampende fontein chocoladefondue….

Voor meer info check de website van KNUS.

Ben je opzoek naar meer leuke tentjes in Oost? Klik dan hier voor de hele lijst!
Kennen jullie Bar Mowgli al? Een nieuwe aanwinst op het Beukenplein?
Oh en Mama Dough opent ook heel binnenkort…