Mama Dough

Mama Dough, wie kent haar nou niet. Dit is dé pizza hotspot aan het Beukenplein tussen alle café’s en burgertenten in en met een gigantisch zonnig terras. Waar je op het Beukenplein vooral veel spareribs, kaasfondue en uiteraard burgers kunt eten kan je bij Mama Dough altijd terecht voor een heerlijke pizza, een ijskoud Italiaans biertje en een aantal andere Italiaanse specialiteiten zoals mijn favoriet melanzane.
Mama Dough

Mama Dough Beukenplein

Tot mijn grote verdriet verdween anderhalf jaar geleden pizzaria hotspot Bidou aan het Beukenplein. Dat restaurantje met die knusse steenoven tegenover Smokin Barrels en naast Rotisserie. Met een jaloersmakend groot terras, wat de hele dag vol in de zon ligt en waar dagelijks de lekkerste pizza’s en Franse gerechten over tafel gingen. Heel wat avonden hebben we daar op het terras gezeten, lekker lang blijven hangen na het eten met een likeurtje en heel wat Italiaanse biertjes. Maar het treuren ging snel over in juichen want Mandy ging hier de lekkerste pizza’s uit Oost bakken en opende een paar maanden later ‘haar’ Mama Dough.
Mama Dough

Gezellig een pizzaatje eten op het Beukenplein bij Mama Dough

Als we geen zin hebben om te koken of te brak zijn dan halen we hier altijd onze favoriete pizza tartufo want naast het restaurant gedeelte van Mama Dough zit een klein afhaal zaakje. Super relaxed, hier wandel je zo binnen en na een kwartier loop je naar buiten met goddelijke pizza’s. Meestal staat er op de toonbank ook wat lekkers om te snaaien (pizza stukjes, broodjes en soms brownies) en zo weet je dat je pizza altijd echt vers thuis komt. Heel handig dus!
Mama Dough

‘S zomers lekker op het terras in de zon

Mama Dough zit aan de kant van Maxwell en Bar Bukowski en heeft dus in principe de hele dag zon. En wat is er nou lekkerder dan in de zon, op het terras, met een ijskoud biertje een pizzaatje te eten. Heel weinig wat mij betreft. Hier zit ik dan ook het liefst zodra de zon gaat schijnen. Yuki is inmiddels ook dol op de pizza’s hier en ze hebben meerdere kinderstoelen dus dat is ideaal.
Mama Dough

Uitgebreid menu vol pizza’s, bruschetta’s en pastarollen

Op het menu van Mama Dough staan pizza’s rosso en bianca en als je iets speciaals wil (zoals ik meestal, heel irritant, i know) dan doen ze hier nooit ergens moeilijk over. Mijn favorieten zijn de pizza met tonijn, de pizza tartufo bianca, de diavola en de pizza burrata. Maar ze hebben ook hele goede melanzane, frisse side salads en natuurlijk tiramisu, cheesecake en sgroppino. Ze zijn elke dag open vanaf vijf uur en in het weekend een uurtje eerder. Reserveren op het terras is mogelijk dus ik zeg pizza time!
Mama Dough
Mama Dough
Mamma Dough: Beukenplein 21.