GIN Neo

GIN staat voor de fonetische uitspraak van Jin (eigenaar & tevens chef) maar hij is ook gek op gin-tonics dus deze woordgrap kan ik nu al waarderen. Jin is van origine sommelier maar staat tegenwoordig dus achter de pannen. Koken heeft hij gaandeweg geleerd en dat is echt heel knap als je ziet hoe de borden eruit zien bij GIN Neo en hoe de gerechten smaken.
GIN Neo

Elke maand een nieuw menu

Bij GIN Neo worden er elke maand 6 nieuwe gerechten op het menu gezet. Gebaseerd op ervaringen, seizoenen of wat dan ook. Samen met zijn team wil Jin laten zien dat goed en spannend dineren niet altijd stijfjes hoeft te zijn. En daar hou ik dus van. Want opzitten en stijf doen is voor mij geen uiteten maar eerder een straf. Mocht je het irritant vinden dat je het menu van te voren niet kunt checken, dan is dit misschien niet het restaurant voor jou. Want dineren bij GIN Neo is best spannend want de combinaties zijn op z’n minst alledaags te noemen en dikke kans dus dat er iets tussen zit wat je misschien zelf nooit zou bestellen. Maar mijn advies is; stel je helemaal open, geef je over en beleef Gin Neo. Uiteraard houden ze wel altijd rekening met allergieën of dieetwensen en mocht ie iets écht niet lusten dan verzinnen ze ter plekke gewoon iets anders voor je.

Verrassend eten hoeft niet stijfjes te zijn. Bij GIN Neo is leuk en gezellig!

De gerechten bij GIN Neo bestaan uit lokale producten. Vlees van Hollandse bodem, alle vis komt uit de Noordzee en ook de groente komt van eigen bodem. Dat klinkt niet heel fancy, maar dat is het wel! De gerechten zijn allemaal kunstwerkjes an sich. Bijna te mooi om op te eten. We begonnen met een glaasje bubbels en een verrassend apéritif. Pittige zeewier chips met doperwten mousse en een soort van spoom met een soort thee kruiden. Daarna haring met een zoetje, bieten met een smaak van drop, koffie, chocolade en nog een aantal van dit soort hoogstandjes.

83 wijnen en goddelijke gin tonics

Op de wijkaart staan zo’n 83 wijnen die zijn uitgezocht en geselecteerd op karakteristieken en balans. Klinkt fancy en dat is het stiekem ook. Daarnaast hebben ze allerlei soorten gins waar ze echt fantastische gin tonics of cocktails mee maken. Een 3 gangen menu bij GIN Neo kost 34,50 en 5 gangen genieten kan je vanaf 49,50. Hele schappelijke prijzen als je kijkt wat er op je bord voorbij komt. Chef Jin verstopt zich niet in de keuken maar laat vaak zijn gezicht zien en dat maakt het nog leuker. Een chef die aan tafel komt om vol passie over het gerecht te vertellen, dat draagt bij aan de beleving en smaak. Heel leuk!
GIN Neo

GIN Neo is stoer, chique en creatief tegelijk

Zodra je de bistro binnen stapt word je direct verrast. Meestal zijn restaurants zoals deze toch wel een beetje hetzelfde. Maar GIN Neo is heel anders. Je waant je in een ruige hotspot door de betonlook op de wand en de stoere kunst aan de muur. De strak gedekte tafels en fluwelen stoelen maken het geheel weer chique en de muziek geeft een dosis hippigheid. GIN Neo is van alles een beetje maar vooral heel anders dan andere restaurants en daarom dus zo leuk. Zin in echt een avondje uit? Reserveer dan hier een tafeltje.

GIN Neo
Nog ergens een echt Amsterdams drankje drinken voordat je aan tafel gaat? Proeflokaal A. van Wees op de grachten is echt heel leuk. Of zoek een plekje bij Venus & Adonis op het terras. Gin Neo maakt trouwens goede kans om op de lijst met de beste restaurants van Amsterdam te komen, eens?

Adres; Noorderstraat 19-23 Amsterdam.