Frites Atelier

Sergio Herman is niet alleen de koning van de keuken maar ook ‘the king of fries’. Voor zijn Frites Atelier bedenkt hij elk seizoen een nieuwe bijpassende seasonal special. De herfst is in volle aantocht, de blaadjes kleuren rood en geel en vallen van de bomen, het regent (nog) vaker, het is lang donker en begint echt koud te worden. Bij dit seizoen vond Sergio  de smaken bacon en bearnaise goed smaken, en daar ben ik het wel mee eens.

Bacon & Bearnaise de nieuwe seasonal special van het Frites Atelier

Deze seasonal special is een combinatie van traag gegaard en krokant gefrituurd buikspek en de French Bearnaise mayonaise van Frites Atelier Amsterdam, met daarbij spicy Sriracha, een pickle-mix en frisse spitskool. Doe mij die maar. De Bacon & Bearnaise is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost €7,50.
Frites Atelier

Extra op de kaart: Old Mimolette & Truffle

Maar dit is niet alles, nee we krijgen er twee voor de prijs van één dit seizoen. En dit is er eentje, hmmmm. De Old Mimolette & Truffle bestaat uit friet met heerlijk rijpe Franse kaas en truffelmayonaise. Deze special wordt geserveerd met een spitskool- mosterdbladsalade en geroosterde hazelnoten uit de Italiaanse streek Piemonte. “Deze combinatie is de definitie van umami”, zegt Sergio Herman. De Old Mimolette & Truffle is vanaf nu verkrijgbaar en kost €6,00.

Frites Atelier zit in Den Haag en Antwerpen en opent heel binnenkort ook in Amsterdam!

Friet verslaafd?
Ga dan zeker de zoete aardappelfriet met truffelmayo bij The Vegan Junk Food Bar proberen. Oh en naar Dr. Pieper!