Dr. Pieper

Dr. Pieper klinkt niet alleen cool, maar dit ís ook heel cool. Deze net geopende ‘patatzaak’ is namelijk anders dan anders. Het concept dokter pieper is compleet doorgevoerd en je waant je dan ook in een soort dokters praktijk waar allerlei soorten frietjes worden gebakken. Het is niet alleen het decor wat Dr. Pieper zo cool maakt maar ook de excentrique frietjes die je hier kunt scoren.

Dr. Pieper de gaafste frietzaak in West

Voordat je bij de frituur komt moet je eerst de hele zaak door met aan weerszijde aardappelen in allerlei soorten en maten op de meest bijzondere manieren tentoongesteld. Niks geen dikke vetzak achter de toonbank maar een hipster in doktersjas die je bestelling opneemt of je zogenaamde ‘pieperdiagnose’ opstelt.
Dr. Pieper

En de friet?

Genoeg over de zaak, de friet is ook goed. Versgesneden Belgische frittes die krokant worden gebakken in kokosolie. Kokosolie? Jep. Weer wat nieuws en lang niet gek moet ik je zeggen. Maar ze hebben ook kroketten hoor, geen paniek. Eet je veganistisch? Dat is ook geen probleem want de kokosolie is uiteraard geheel plantaardig en speciaal voor deze plantaardige eters kwakken ze er een flinke dot vegan mayo op. Naast normale mayonaise hebben ze trouwens ook truffel, peppadew en basilicum- mayo.

Vegan kroketten gebakken in kokosolie

Je hoeft ook voor een vegan kroket niet meer helemaal naar The Vegan Junk Food bar want bij Dr. Pieper serveren ze naast de ouderwetse kroket ook vega en vegan opties. Nog een extra punt scoren ze door de openingstijden. Dr Pieper is vanaf 13.00 uur open dus met een flinke kater kan je hier prima aanschuiven voor het ontbijt.

Kapsalon met Indonesisch stoofvlees of pulled chicken

De frietjes hier kan je pimpen tot een kapsalon 2.0. Geen shawarma maar lekker Indonesisch stoofvlees over je friet of pulled chicken. Als dat niet lekker is!

Adres: Kinkerstaat 142H, Amsterdam
Photocredits en meer info Dr Pieper.
Meer vegan snack opties? The Vegan Junk Food Bar is en blijft mijn favoriet maar ken je The Vegan Snack Shop al in Oost?