Foodhallen Rotterdam

Foodhallen: zo’n concept waar ik altijd naar op zoek ga als ik zelf op reis ben. Tijdens elke citytrip sta ik weer te popelen om naar de lokale foodhal of markt te gaan om allerlei hapjes te proeven en te proberen. Maar thuis? Doe ik dit gewoon veel te weinig. Maar daar gaat vanaf nu verandering in komen!

Foodhallen Rotterdam
Foodhallen Rotterdam

Eén van de eerste en volgens mij ook wel het leukste concept qua food markten zijn de Foodhallen. Gestart in 2014 in Amsterdam en nu ook te vinden in Rotterdam en Den Haag. Rotterdam is geopend vanaf augustus 2018 en sindsdien eigenlijk wel één van de hotspots van de stad.

Dinsdagavond is Foodhallen avond!
Foodhallen Rotterdam

Als je geen student meer bent, behoort dinsdagavond nou niet écht tot de meest enerverende avonden van de week. Desalniettemin hadden wij zin in een avondje eten en waren we op weg naar de Foodhallen in Rotterdam. Ja, ik verwachtte natuurlijk wel wat vakantie vierende toeristen aan te treffen, maar dat het zo gezellig druk zou zijn?! Wat bleek: elke dinsdagavond zijn er live optredens. En laat ik daar nou juist een groot fan van zijn! Brengt toch altijd een bepaald sfeertje met zich mee.
Foodhallen Rotterdam

Bij binnenkomst valt meteen de grootte van de ruimte op. Want ja, die is enorm. Toch heel knap dat het alsnog sfeervol en gezellig overkomt. Zoals meestal in Foodhallen, vind je langs de zijkant verschillende standjes, waar in het midden tafels staan. Hoog, laag, grote tafels, kleine tafels. Alle opties zijn er. Maar zoals ik al zei: het was druk. Omdat we toch niet zo sociaal zijn als we lijken haha, schuiven we niet bij andere mensen aan, maar kiezen we een fijn plekje aan de beste bar: de wijnbar.

Echte Rotterdamse delicatessen
Foodhallen Rotterdam

Nippend aan het eerste wijntje wordt het tijd om eens te beslissen wat we gaan eten. De keuze is reuze: er zijn 15 verschillende stands. Als echte Rotterdammer zul je de meeste wel herkennen: alle stands zijn namelijk van écht Rotterdamse zaken. Bijvoorbeeld Roffa Streetfood, Indonesia, Kyatcha en ga zo maar door. Zo hoef je nooit meer te kiezen tussen je favoriete hotspots, maar pak je van elk een klein hapje mee.

First round! Zo starten we met een taco platter van Taqueria lima: 1 met kip, 1 met beef, 1 met crispy fish en 1 met tonijn: yummmmm. Alle taco’s delen bleek alleen niet zo heel handig te zijn, maar beetje morsen is niet erg. Daarbij besloten we voor wat Griekse hapjes te gaan, iets wat je verder niet zo vaak tegenkomt. Een mandje met kleine pitabroodjes en dips om te starten én iets waar ik meteen dol enthousiast van werd: gefrituurde feta met een pittig sausje. Wat is dat toch met frituur he?

Take sips. Share dips. Spare ribs
Foodhallen Rotterdam

Het mooie met dit soort concepten is dat je helemaal zelf kan beslissen wat je neemt en wanneer je dat neemt. Zo is het bijvoorbeeld gewoon heel normaal om na deze eerste ronde, gewoon 6 bitterballen te bestellen als tussengerecht. Niet zomaar bitterballen, maar wagyu bitterballen van Bavette. Omdat de mannelijke helft van het gezelschap ook nog een ‘echte’ maaltijd wilde, zijn we daarnaast gegaan voor een daging rendang schotel en een lumper. Wat overigens echt ook fantastisch smaakte! Helaas zaten we hierna echt vol en konden we niet meer uitproberen. Maar dat is een goede reden om snel terug te komen!

Daarnaast kan ik echt aanraden om niet alleen bij de hoofdbar te blijven, maar bestel je wijn bij de wijn- en GT bar. Een fantastisch wijn menu met verschillende, originele wijnen. Zo hebben wij een heerlijke Viognier en Chenin Blanc op. En dat op een dinsdagavond ;).

Benieuwd naar de Foodhallen in Rotterdam? Klik dan hier voor meer informatie. Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.