Dit zijn de 5 speciale Disaronno day cocktailbars van Amsterdam

’s Werelds meest geliefde Italiaanse likeur zet ter ere van international ammaretto day (op 19 april) deze geliefde likeur in het zonnetje. Disaronno Day, alleen al bij het horen van de naam krijg ik zin in een glas Disaronno. En dat kan, want gedurende de hele maand april kan je bij verschillende horecazaken en cocktailbarren in ons land speciale Disaronno cocktails drinken. En waar je dan precies terecht kunt dat lees je hier.

Dit zijn de 5 speciale Disaronno day cocktailbars van Amsterdam

Je kunt bij tientallen barren door heel Nederland speciale Disaronno cocktails krijgen gedurende de hele maand april, maar alleen in Amsterdam en Rotterdam is een select aantal high-end cocktailbarren geselecteerd waar je alleen op 19 april (international Ammaretto Day) een speciale cocktail kunt drinken. Daar moet je bij zijn! Zet 19 april dus maar vast in je agenda.
Dit zijn de 5 speciale Disaronno day cocktailbars van Amsterdam

Top 5 Disaronno Day cocktailbars in Amsterdam

Mijn favoriete zaak voor Disaronno Day is toch wel Flying Dutchmen. Tess Posthumus is onze vrouwelijke cocktail trots en deze plek is gewoon heel bijzonder en uniek. Tess staat al 3 jaar (!!) in de top 10 beste bartenders ter wereld, dus hier moet je sowieso een keer geweest zijn. Daarna Ceccioni’s, waar je overigens heerlijk kunt eten, dus reserveer gelijk een tafeltje voor het diner, of als je een Soho House member bent, reserveer een kamer in het hotel voor als het een beetje te gezellig wordt.
Maar ook Rosalia Menagerie aan de Kloveniersburgwal is een geweldige plek en leuk om een keer heen te gaan. Met ouderwets bloemetjesbehang, kitcherige tafels en fluwelen stoelen zit je hier heerlijk terwijl je geniet van al het moois wat voorbijkomt. Een avondje fancy dineren en genieten van een speciale cocktail? Reserveer dan een tafel bij Umami. Wil je iets minder fancy maar wel in een speciale setting je cocktail drinken? Dan is De Nieuwe Anita de plek waar je moet zijn.
Dit zijn de 5 speciale Disaronno day cocktailbars van Amsterdam

Waar komt Disaronno eigenlijk vandaan?

Disaronno is één van de weinige likeuren die waarschijnlijk iedereen wel kent. Niet omdat het al eeuwen wordt gedronken maar vooral door de onmiskenbare geur. Bij het ruiken van alleen de geur al loopt het water mij in de mond… zo lekker. Leuk weetje; deze likeur is ontstaan uit een geheim recept dat wordt bewaard door de familie Reina en sinds 1525 van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Dit zijn de 5 speciale Disaronno day cocktailbars van Amsterdam

Thuis genieten van echte signature Disaronno cocktails

Wist je trouwens dat je met Disaronno heel makkelijk, gewoon thuis, geweldige signature cocktails kunt maken? Één daarvan is mijn absolute favoriet, dat is de frisse Disaronno Sour. Maar ook de Disaronno Fizz of Disaronno-mule zijn aanraders. Benieuwd naar de recepten? Hier komen ze:

Disaronno Sour

60 ml Disaronno
30 ml limoen sap
5 ml suikersiroop
1 eiwit
1 deel Angostura bitters
Methode: Shake alle ingrediënten met ijs en garneer met de schil van een sinaasappel.

Disaronno Fizz

50ml Disaronno
100ml Bruisend water
Sap van een halve limoen
Methode: Schenk de Disaronno en het limoensap op het ijs in een beker en meng dit goed. Voeg daarna naar smaak het gemberbier toe. Garneer met geraspte gember.

Dissaronno Mule

50 ml Disaronno
5 ml versgeperst limoensap
Gemberbier
Gember en limoen
Methode: Schenk de Disaronno en het limoensap op het ijs in een beker en meng. Voeg het
gemberbier toe. Garneer met geraspte gember.

Wil je weten waar je de hele maand kunt genieten van de speciale Disaronno cocktails? Klik dan hier voor alle deelnemende barren.