Flying Dutchmen

Nederlands cocktail grootheden en trots Tess Posthumus en Timo Janse hebben eindelijk een plek gevonden om hun eigen cocktailbar te beginnen. Het was best even zoeken, maar Odeon is een plek die werkelijk alles heeft. De allure van het pand, de locatie, het entree alles klopt. Nu rest nog de vraag; wordt Flying Dutchmen Cocktails de beste cocktailbar van Nederland? Tess Posthumus staat al 3 jaar in de top 10 beste bartenders ter wereld en Timo Janse was voorheen manager bij dé cocktailbar van Amsterdam Door74 als dat geen goede combinatie is dan weet ik het ook niet meer.
Flying Dutchmen

De echte klassiekers drink je straks bij Flying Dutchmen

De focus komt op klassieke cocktails te liggen. Posthumus: “Het klinkt misschien wat negatief, maar we vonden het een beetje irritant dat er een trend ontstaat waarin er overal ‘signature’ cocktails worden geserveerd, terwijl het gros van de Nederlanders – zowel de gasten als de bartenders – de klassiekers nog helemaal niet goed kent.” Nou dat zal allemaal wel, maar ik vind alles prima. Signature cocktails heeft mij nooit wat gezegd, als het maar lekker smaakt en het liefst er een beetje mooi uit ziet. Mijn favoriet is een Gin Fizz lekker zuur en zoet tegelijk met een dikke laag schuim. Deze behoort tot de klassiekers dus ik ben om!
Flying Dutchmen

Flying Dutchmen cocktailbar en educatief platform in één

Flying Dutchmen wordt geen trendy zien en gezien worden bar maar ze willen er een soort van ‘educatief platform’ van maken. Je kunt hier naast een lekker cocktailtje drinken ook seminars en workshops  volgen en het idee is dat niet alleen consumenten maar ook professionals zich hier zullen laten zien.
Flying Dutchmen

Bruine kroeg met groen velours

Het pand dat ze betrekken werd eerst bezet door een wit met oranje biercafé. Niet echt cocktailbar waardig zou je zeggen. Gelukkig denken ze daar net zo over en willen ze het omtoveren tot een laagdrempelige zaak waar het ‘bruine kroeg gevoel’ behouden blijft in combinatie met een beetje artdeco, verlours en koperen accenten.
Flying Dutchmen

Half december opent cocktailbar Flying Dutchmen, voor meer info klik hier.
Adres: Singel 460 in Amsterdam.

Zin in een mooie cocktail en daarna direct aan tafel? Hier vind je de beste restaurants met cocktailbars.
Kan je niet wachten tot december? Dit zijn de leukste cocktailbars van Amsterdam. Pick and choose!