Soho House Amsterdam gaat toch open

Het hield heel creatief en wannabe creative Amsterdam al maanden bezig, komt het Soho House Amsterdam er nou wel of niet? Het antwoord is kort en bondig; Ja. De Raad van State besloot woensdag een eerdere uitspraak van de Amsterdamse rechtbank nietig te verklaren en dat houdt in dat het lang verwachte Soho House Amsterdam dus tóch open gaat! Spuistraat 210 is binnenkort dus the place to be.
Soho House Amsterdam gaat toch open

Waarom waren mensen überhaupt tegen?

De gemeente Amsterdam hanteert sowieso een hotel stop, maar Soho House diende de plannen ver vóór de stop in. Uiteraard had een handjevol omwonenden (het zou eens niet…) bezwaar want met de komst van Soho House zou er meer overlast komen want naast creatieve hotspot, hotel, bar en restaurant heeft Soho House Amsterdam ook een uitgaansfunctie. De nachtclub, daar was het meest bezwaar tegen maar gelukkig ook die bezwaren gingen volgens het hoogste rechtscollege niet op.
Soho House Amsterdam gaat toch open

Overlast in het centrum van Amsterdam

Op beide locaties waar oprichters van Soho House Amsterdam hun oog hadden laten vallen kon worden gerekend op verzet en weerstand van omwonenden. Als eerst het voormalig kantoor van de Weekbladpers aan de Raamgracht evenals de uiteindelijke locatie het Bungehuis werden door de buren niet goed ontvangen. Hoofdreden? De club, met zwembad én dakterras was de grootste doorn in het oog van de omwonenden. Want dat zou voor heel veel overlast kunnen zorgen. Tja…
Soho House Amsterdam gaat toch open

Wat is Soho House Amsterdam nou precies?

Soho House werd in 1995 in Londen opgericht als een thuis ver van huis voor mensen die in het creatieve vakgebied werken. Filmmakers, bohemians, schilders, ontwerpers, kunstenaars, artists, you name it. Op de mooiste plekken en uiteraard in de mooiste steden zitten deze huizen. Londen, Berlijn, Istanbul, New York, West Hollywood, Miami, Chicago, Toronto en Barcelona heeft een eigen huis en elk huis is ontworpen voor de stad en de buurt waarin het zich bevindt, maar ze delen allemaal dezelfde gedachte; om een comfortabel thuis ver van huis te creëren voor een gemeenschap van gelijkgestemde creatieve mensen, waar ze zich ook bevinden. Klinkt heel simpel en mooi en dat is het ook. Alle Soho Houses over de hele wereld zijn fantastische plekken en prachtig ingericht. Daar wíl je rondhangen met je laptop of schilderskwast. Er hangt een soort van sterrenstatus rondom de Soho Houses en daarom zijn ze tot op de dag van vandaag enorm populair. Een echte hipster hotspot dus. Daar komt nog bij dat je voor een groot deel van het Soho House een lidmaatschap moet hebben dus zogenaamd alleen de áller áller coolste mensen kunnen hier logeren, eten, drinken en stappen. Maar gelukkig voor ons simpele zielen, er zijn ook ruimtes waar de ‘gewone’ man en vrouw zich mag begeven. Thank god.
Soho House Amsterdam gaat toch open

Ben jij cool genoeg om lid te mogen worden?

Soho House Amsterdam biedt vier soorten lidmaatschappen. Dit zijn Local House, Every House, Under 27 Local House en Under 27 Every House. De één nog duurder en dus ‘cooler’ en exlusiever dan de ander. Kan je lekker je collega’s aftroeven op kantoor. Maar dan moet je wel geaccepteerd worden. Durf jij het aan?
Soho House Amsterdam gaat toch open

Wat kost het om je image een beetje op te krikken met een pasje van Soho House Amsterdam?

Lokaal lidmaatschap (Local House) geeft je toegang tot alle faciliteiten van Soho House Amsterdam: eet- en drinkruimtes, de filmzaal, de hyper moderne fitnessruimte, het dakterras met een waanzinnig cool zwembad en toegang tot de ledenevenementen en filmvertoningen. Elk huislidmaatschap (Every House) geeft toegang tot álle clubs van Every House van Soho House overal ter wereld en wat dat kost?
Every House € 1.800 jaarlijks / € 150 maandelijks
Local House € 1.500 jaarlijks / € 125 maandelijks
Under 27 every house € 900 per jaar / € 75 maandelijks
Under 27 local house € 750 per maand / € 62,50 maandelijks
Soho House Amsterdam gaat toch open

Ben je bereid om een lidmaatschap aan te schaffen moet je nog wel door de ballotage commissie en indien je hiervoor geaccepteerd wordt is er een eenmalig registratietarief van € 450 voor volwassenen en € 250 voor alle aanvragen voor minder dan 27 jaar. Je lidmaatschap wordt automatisch verlengd aan het einde van de periode van een jaar, afhankelijk van goedkeuring door Soho House. Dus ben je creatief, succesvol, rijk, cool en wil je hier heel graag bij horen meld je dan nu hier aan. En geniet van de, eerlijk is eerlijk, fantastische omgeving, service en ambiance van Soho House Amsterdam.

Soho House Amsterdam gaat toch open

Wat je hier ook allemaal van mag vinden, tout Amsterdam staat in de rij om lid te worden en dat is misschien ook wel terecht. Want een tweede huis in eigen stad is toch het toppunt van luxe? Bespaar je een beetje op je eigen huur, ga je lekker elke dag in Soho House Amsterdam zitten. Prima deal dus aanschaffen die pas! Klik hier voor alle info over Soho House Amsterdam.

Photocredits via de website van Soho House Amsterdam.