Dignita West

Ik steek het niet onder stoelen of banken maar ik ben en blijf een mega Dignita fan. Niet alleen omdat ze een telkens weer goddelijke kaart hebben, niet alleen omdat het altijd bijzonder is, smaakt en eruit ziet maar ook omdat ze goed zijn voor mens, milieu en bijna alles zelf maken. Enige nadeel is dat het er altijd mega druk is en vaak een rij staat, maar wie weer wordt dat opgelost als ze straks hun derde vestiging openen! Ja je leest het goed, Dignita opent een derde vestiging! Dignita West zal binnenkort openen in de Spaarndammerbuurt dus vanuit het mooie Westerpark kan je zo aanschuiven straks.

Dignita opent een derde vestiging; Dignita West
Dignita West

Na de eerste vestiging Dignita Vondelpark, die in augustus 2015 open ging, en de opening van Dignita Hoftuin in april 2017 (waar ik nog elke dag blij mee ben, zeker nu de American Pancakes met gecarameliseerde banaan en hokey pokey weer terug op de kaart zijn) mag ik jullie als aller eerste vertellen dat begin April 2020 Dignita west opent in de Spaarndammerbuurt!

Dignita; eat well, do good
Dignita West

Dignita is niet alledaags maar wel een allday brunch hotspot met als motto ‘eat well, do good’. Ze maken hun producten helemaal zelf, gebruiken zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde ingrediënten en werken samen met lokale leveranciers. Het ‘all day brunch’ menu heeft keuzes voor iedereen: vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Maar ook voor de kids zijn er speciale gerechten en je hebt een gigantische keuze aan zoete taartjes en hartig hapjes. Ze hebben vers gemaakte smoothies en natuurlijk heerlijke koffie en cocktails. Zelfs de decafé koffie is echt heel erg lekker hier.

Not For Sale

Daarnaast is Dignita een sociale onderneming van Not For Sale, een organisatie die een kwetsbare groep mensen helpt in hun professionele ontwikkeling en bij het bouwen aan een nieuw toekomstperspectief. Not For Sale maakt zich namelijk sterk voor slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is het uitbuiten van mensen. Het is een vorm van moderne slavernij: onder dwang moeten mannen, vrouwen en kinderen arbeid verrichten of diensten verlenen. De volledige winst van de Dignita restaurants vloeit terug naar Not For Sale. Zoiets wíl je toch steunen?

Dignita 3; Dignita West
Dignita West

De derde vestiging van Dignita komt vlakbij het Westerpark en is wat kleiner dan de andere twee restaurants. In een voormalige Spaanse wijnbar op Spaarndammerstraat 55 naast Bar Mick zijn ze op dit moment heel druk bezig een uitgebreide professionele keuken op te bouwen en een gezellig restaurant met ruim 35 zitplaatsen. En net als de andere twee locaties zal deze vestiging ook ‘s avonds beschikbaar zijn voor borrels en besloten diners.

Nog even geduld dus, maar straks als de lente begint kunnen we dus ook naar Dignita West!
Wil je meer brunch inspiratie? Dit zijn de beste brunch hotspots van Amsterdam.