De leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam

Als ik niet zwanger ben (uhmm wanneer was dat ook alweer???) drink ik ook vaak decaf koffie. Simpelweg omdat ik na 3 echte bakkies gewoon hartkloppingen krijg en de hele dag met een soort gefokt en opgejaagd gevoel rondloop. En nu ben ik van nature al een redelijk gekoft typetje dus dit is niet de beste combinatie. Toen ik zwanger werd van Yuki moest ik de eerste weken niks van koffie hebben maar na een maand of 3 kwam de koffie craving weer terug. Als ik slecht had geslapen nam ik gewoon normale koffie maar steeds vaker dronk ik decafe. Ook hier zit cafeïne in, maar veel minder dan normaal. En aangezien je je bij je eerste kind misschien wat meer aantrekt van de moeder maffia dacht ik, dit is een handig artikeltje. Maar na Yuki zakte dit weer weg en toen ik zwanger werd van Ravi dacht ik direct, shit waar kan ik nou écht lekkere (decaf) bakkies drinken? Maar ook toen deed ik niets met het idee wat ik dus al bij Yuki had om een lijstje te maken van de leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam. En nu bij baby 3 die al 35 (!!) weken in mijn buik zit ga ik het tóch doen. Simpelweg omdat Googelen niets oplevert en dit echt een chille lijst is om te hebben als je zwanger bent. Want koffie is gewoon life en elk beetje cafeïne wat je binnen kunt krijgen is relaxed na een nacht met 6 x opstaan omdat je moet plassen. En daarnaast is de beleving van zo’n romige latte haver of cocosmelk gewoon ultiem ‘s ochtends dus. Bij deze.

De leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam

Amsterdam Oost
De leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam

Benji’s
Benji’s serveert decafe koffie maar heeft ook de aller lekkerste latte met cocosmelk. Hun bowls en broodjes zijn ook heerlijk en als je met het ov bent is het sowieso top want de metro stopt voor de deur.
Bam Boa
Één van de meest Insta waardige hotspots van de stad en de mooiste koffietjes met palmbomen erin. En als je hier toch zit neem dan zeker de toast van bananenbrood. Zo niet normaal lekker! Oh, of de acaibowl die is ook echt goed.
Bar Bukowski
Mijn stamkroeg. Geen poespas, gewoon een chille vibe, goed eten en goede koffie. Of je nu haver of amandelmelk wil of decaf of een ingewikkelde flat white met extra foam.
Superette
Een beetje ‘achterin’ in Oost, aan het einde van de Javastraat, maar zo’n relaxed tentje. Ze hebben een flink terras, allerlei lekkere broodjes en een mega goede steak tartare. En decafe koffie met haver, soja of cocosmelk.
Oliver Green
Super healtthy hotspot én wat zo chill is van Oliver Green is dat ze compleet ingesteld zijn op ‘healthy to go’ dus je kan binnen 10 minuten buiten staan met een vers sapje, een flinke salade of bowl en een lekker bakkie.
Stek
Één van de eerste bourgondische toppers aan de Wibautstraat en ook hier hebben ze goede (decaf) koffie. Maar ook de wentelteefjes moet ik even aanraden, die zijn echt zo lekker!

De Pijp

Venkel
Venkel zit in De Pijp maar ook op de Javastraat in Oost en hier hebben ze naast gezonde salades, lekkere broodjes en wraps ook goede decafe koffie. Wil je een beetje gezond doen dan is dit sowieso een goede plek om af te spreken.
Le Pain Quotidien
Bij Le Pain eet je de beste tosti van Amsterdam, maar drink je tegenwoordig ook hele goede decaf latte haver’tjes. Oh en hun ginger lemon infusie is als je houdt van gember en citroen ook echt een topper.
The Meets
The Meets is dat leuke tentje schuin tegenover Le Pain in De Pijp en hier bestel ik altijd een broodje halloumni met spinazie en tomaat. Zo lekker. En uiteraard een decaf cocos latte.
Rainbowls
Rainbowls is dat kleine tentje op het hoekje aan de Frans Halsstraat waar ze de meest kleurrijke latte’s, juices en ice tea’s serveren en ook koffie met havermelk of cocosmelk. Bestel er een bowl bij en je waant je gewoon in Bali.

Centrum
De leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam

Pluk
Pluk is mijn favoriet in het Centrum. De 9 straatjes zijn sowieso de allerleukste om te struinen, shoppen, koffietjes te drinken of te lunchen. Maar stiekem eindig ik toch vaak bij Pluk of Pluk 2. Gewoon omdat het er zo knus, gezellig en lekker is!
Dignita Hoftuin
Dignita heeft de beste pancakes van Amsterdam en ik denk dat niemand mij hierin zal tegenspreken. Enige nadeel is dat ze het menu een aantal keer per jaar veranderen en elke keer met fantastisch nieuwe creaties komen, maar de aller aller aller lekkerste blijven toch die met ‘hokey pokey’ en de gecarameliseerde banaan bovenop. Wat ze hier ook hebben en wat de rede is dat ik áltijd twee of meer koffietjes of theetjes bestel en dat zijn intens lekkere mini cocosmacronen bij de koffie. Aanrader! Ook voor een mega gezonde lunch trouwens en heel leuk met kids want ze hebben een enorme binnentuin en een speelhoekje.
Ree 7
Ree 7 zit in de Reestraat één van de leuke 9 straatjes en hier kan je lunchen, ontbijten, een taartje eten of zo’n mega kleurrijke freakshake drinken. Én de hebben lekkere (haver) decafe koffietjes.
Zuivere Koffie
Zuivere koffie aan de Utrechtsestraat serveert écht goede koffie en dan is decaf natuurlijk een beetje valsspelen, maar gelukkig blijven ze deze koffietjes wel voor ons maken.

Amsterdam West
De leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam

Meatless District
Meatless District begon met een eerste locatie in West maar snel volgde hun tweede locatie in De Pijp. Bij beide hebben ze heerlijke cocos latte’s en beide locaties serveren naast de beste veganistische gerechten ook heerlijke decaf koffie.
Trakteren Koffie
De boys van Trakteren Koffie zijn natuurlijk een beetje dé koffie connaisseurs en latte artist van Amsterdam en vinden decaf niet echt kunnen maar… ze zijn de lulligste niet en hebben speciaal voor decaf drinkers een zoektocht ingesteld en uiteindelijk met de beste (volgens hun) decaf die er is.
Koala Republic
De heren van Koala Republic hebben bijna net zoveel expertise als liefde voor koffie als de jongens van Trakteren en ook hier maken ze een uitzondering en serveren ze gewoon decaf voor de zwangerella’s of mensen die niet goed tegen cafeïne kunnen maar wel dol zijn op de smaak van koffie.

Iets minder in de categorie “de leukste tentjes met de lekkerste decafe koffie in Amsterdam” maar wel een handige tip; de meeste ketens zoals Starbucks, Coffee Company, Bagels en Beans etc. hebben altijd decafe koffie.