5 leuke lunch hotspots in Haarlem

Zelf ben ik altijd op zoek naar leuke dagjes weg in Nederland. Maar het blijft toch lastigs om iets origineels te vinden of een plek te bezoeken waar je niet elke dag te vinden bent. Haarlem is een top locatie voor een dagje winkelen, eten en drinken. Er is genoeg te doen en te zien om hier een dagje heen te gaan en shoppen kan je hier ook heel goed. Waar Haarlem heel goed in is is interieur. Ze hebben de mooiste en meest prachtige interieurwinkels (ga zeker naar Meneer Frans) dus ben je opzoek naar een nieuwe bank, kans of gewoon wat woon inspiratie ga dan zeker een dagje shoppen in Haarlem. Oh en waar je dan moet lunchen? Dit zijn 5 leuke lunch hotspots in Haarlem waar je geweldig lekker kunt lunchen of borrelen!

5 leuke lunch hotspots in Haarlem
5 leuke lunch hotspots in Haarlem

By Lima

Met stip op 1 staat nog steeds By Lima. Voor de mensen in Haarlem is By Lima zeker geen onbekende plek meer. Sinds 2015 worden hier de lekkerste hapjes en drankjes geserveerd, alles zelf gemaakt, suikervrij en het meeste ook glutenvrij. Het broodje carpaccio is hier echt to die for. Maar dan hebben we het nog niet over de (raw) taarten en cakes gehad… Het personeel hier is ook nog eens super vriendelijk en er staan genoeg lees en kookboeken om jezelf even te vermaken terwijl je zit. Benieuwd naar het hele artikel over By Lima? Lees ‘m hier.
5 leuke lunch hotspots in Haarlem

Cleeff

Cleeff is een super huiselijke hotspot en echt geweldig om te lunchen of te ontbijten. De koffie hier is heerlijk en ook de rede waarom er een eigen zaak werd geopend. Cleeff heeft ook een kids corner dus maak je zeker niet druk over het meenemen van je kinderen.
5 leuke lunch hotspots in Haarlem

Bar Wolkers

Bar Wolkers is een kleine maar super leuke hotspot. Heerlijke drankjes, slow juices en broodjes. Er staat een groot bord met alle specials, en er zijn altijd een aantal soepen, salades of andere seizoensgebonden gerechten. Ook voor de studenten onder ons is dit een chille plek om te werken of te studeren. Vrij ruime tafels, de vibe is relaxed en het publiek rustig en divers. Het is een beetje een creatieve hotspot. Een hipster huiskamer waar je heerlijk en overwegend biologisch kunt eten. Like. Check hier de hele Bar Wolkers review.

To Amuse

Het concept van To Amuse is top. Je kunt hier lunchen en dineren ende prijzen zijn erg vriendelijk voor je bankrekening. Een lunchgerecht kost hier slechts 6,50 en een hoofdgerecht 12,50. Niet alleen de prijs is goed, het eten van chefs Michel Lambermon en Arjen Retor is dat zeker ook. Oh, en de macarons hier zijn ook geweldig, bestel die dus zeker!
5 leuke lunch hotspots in Haarlem

Fortuyn

Fortuyn is hip, hot en net verbouwd. Super centraal gelegen op de grote markt en de ideale plek om als je bijvoorbeeld datenight hebt. Maar met vriendinnen is dit natuurlijk ook een goede spot. De nieuwe houtskool oven wordt gebruikt voor lunch en diner en geeft net dat beetje extra smaak aan je gerecht. De inrichting is top en zorgt voor een mooi plaatje op je Instagram. Veel hout, stenen muren en leer. Love!

Kijk hier voor meer Haarlem tips.