Meneer Frans

Meneer Frans is een te gekke interieur winkel. Ik verdwaalde tussen de coole design meubels en verschillende etages. In elk hoekje van het pand staan gave showrooms. Mooie banken, lampen in elk soort design, schilderijen, prullaria en nog veel meer. Wil je inspiratie opdoen of ben je opzoek naar een cool item voor je huis? Meneer Frans is the place to be! Er zit ook een klein hebbeding winkeltje meteen rechts bij binnenkomst. Hier scoor je leuke cadeautjes of kleine accessoires voor je huis. 

image2
image5
Maar Meneer Frans heeft nog veel meer. Vanaf de bovenste etage keek ik naar buiten en ik zag een te gekke binnentuin… Een prachtig terras waar zomers de zon volop schijnt. Waar je heerlijk beschut van het zonnetje kunt genieten, maar waar rokers nu met een grote mok warme chocomelk op het winterse terras gezellig sigaretjes zitten te roken.
image3

Via de binnentuin kwam ik in een niet normaal cool restaurant. Het leek een hippe showroom maar overal zaten mensen te eten en drinken. Meneer Frans is een shop-in-shop in het monumentale Van Duivenboden pand. Het heeft allemaal verschillende ruimtes en deze hebben allemaal een eigen karakter. Van industrieël tot een soort 18de eeuwse dames woonkamer maar ook hippe loungplekken met zachte dierenhuiden en mooie stoelen om in weg te zakken. De menukaart van Meneer Frans is vol met lekkers! Ontbijtjes, huisgemaakte taarten, salades, Flammkuchen uit de Elzas, borrelhappen en andere hartige biologische snacks.
image1

image4

Na mijn koffie liep ik nog even rond om te kijken wat voor cools ze hier nog meer hadden en opeens stond ik in een enorme winkel waar ze sport en ski-kleding verkochten. Hoe gaaf! Ik ga volgende week skiën en heb nog een goede broek nodig. Handig! Wat een bizar coole plek is dit!

Dat Haarlem hot is dat wist ik al, maar dit is gewoon echt super gaaf! Ben je in Haarlem mag je Meneer Frans niet overslaan.
Adres: Gedempte Oude Gracht 90-92, Klein Heiligland 8.
Foto’s: Meneer Frans
Schermafbeelding 2015-02-05 om 11.32.15

Schermafbeelding 2015-02-05 om 11.31.51