By Lima

Diantha en haar vriend Bruno openden een aantal weken geleden By Lima en vanaf dag één zit het helemaal vol. En terecht. By Lima is een te gek zaakje, waar met alle ziel en zaligheid aan is geklust en waar met liefde wordt gekookt.
By Lima Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje

De inrichting is gezellig, knus en hip. Witte strakke muren, houten tafels en gave dikke houten planken (lokaal ingekocht, dus van echt Haarlemse bomen) waar boeken, bloemen en andere leuke dingen op staan. De stenen vloer heeft een te gekke print en de marmeren bar en brick wall geven een tof contrast.
By Lima Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje
Ze hebben een heerlijk terras, vol in de zon. Als ‘ie schijnt… i know. Maar dan nog. In de zomer staan hier een heleboel tafeltjes tot aan de rand van de stoep. Heerlijk ontbijten of lunchen in het zonnetje, dat doe je dus straks weer hier.
By Lima Menu Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje

En dan het eten… De menukaart is een feestje! Alles is huisgemaakt door Diantha zelf, lokaal en biologisch / duurzaam ingekocht en met zorg en liefde bereidt. Ik kan haast niet kiezen, alles klinkt heerlijk en de borden die ik vanuit de keuken voorbij zie komen zien er heel goed uit.
By Lima Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje

Ik ga voor de eitjes in brood uit de oven met boerenkaas, ham, spinazie en tomaat. Geen verkeerde keuze! De eitjes garen in de oven en op de bodem smelt de boerenkaas langszaam mee… Hmmmm heerlijk!
By Lima Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje

Als toetje moet ik toch echt een van de zelfgemaakte ‘gezonde’ taarten proeven. Ik ga voor de cocos limoen taart met een bodem van dadels. Wauw! Dat een gezonde taart zonder geraffineerde suikers zó lekker kon zijn is echt nieuw voor mij.
By Lima Healthy Hotspots Haarlem MyTravelBoektje
Ik baal ervan dat ik niet nog een taartje kan proberen, want de vitrine staat vol met zoveel lekkers… Ik moet hier snel terugkomen, dat weet ik zeker! Diantha wisselt elk seizoen van menu dus er staan altijd nieuwe leuke (seizoens) gerechten op de kaart. Ik ben sowieso dol op Haarlem, want buiten het feit dat je hier heel goed kunt shoppen, zitten er in Haarlem zoveel leuke hotspots!
Leukste lunch plekken Haarlem

By Lima is mijn nieuwe favoriet en ik ben nu al bezig met het bedenken van een goed ‘excuus’ om hier weer een dagje heen te gaan.

By Lima: Zijlstraat 65 Haarlem
Open: doordeweeks van 08:00 tot 20:00 en in het weekend vanaf 09:00.

Check deze taarten. Gezond, heerlijk & prachtig!

By Lima Healthy Hotspots Haarlem
By Lima Healthy Hotspots Haarlem
By Lima Healthy Hotspots Haarlem
Check hier de lijst met leuke  hotspots in Amsterdam.
Meer hotspots in Haarlem bekijken? Klik hier.