Beste Sushi van Amsterdam

Waar sushi vroeger voor de high class was kan je nu op elke hoek van de straat voor een knaak sushi hakken. Niks mis mee voor een keer of als je haast hebt. Maar als je de sushi euro knallers zat bent en je echt de aller lekkerste sushi wilt eten en je er óók nog een beetje knap bij wilt zitten dan moet je hier zijn.
foto (36)
Woo Bros
Het jonge broertje van Bo Cinq en Lion Noir zit aan de Jodenbreestraat. Een van mijn favoriete restaurants. En niet alleen door de sushi want alles is hier werkelijk mega lekker. Ik ben dol op een menu vol kleine verschillende hapjes zodat je van alles wat kunt bestellen en proeven. De dragon roll die ze hier serveren is echt een van de lekkerste ooit. Maar als je hier toch gaat eten mag je naast de sushi de Steamed Seabass, Gyoza, Tom Ka Kai en de Saté Kambing echt niet overslaan. Meer weten over Woo Bros? klik hier.

image (32)
Geisha
Kiezen bij Geisha is altijd heel lastig. Want alles is hier goddelijk. Ze hebben de lekkerste, huisgemaakte, meest exclusieve, dim sum iberico met truffel die je ooit zult proeven en hun sushi platter is gewoon een groot feest. De Spicey tuna en de Dragon roll zijn mijn favoriet maar bij Geisha kan het gewoon niet mis gaan. Alles is hier tot in de puntjes perfect uitgewerkt, bereid en bedacht. Tip: neem de sparkling sake als aperitief. Lekkerste ooit! 
IMG_7070
Izakaya
Een redelijk nieuwe hotspot in town die garant staat voor een super hippe avond met heerlijk eten en dito cocktails. Niet goedkoop maar hier is de ambiance, het eten en de locatie zeker naar. Mijn sushi favorieten zijn de Crispy duck roll en de Alaskan King Crab Temaki. Maar het menu bij Izakaya staal vol heerlijke gerechten dus eat your heart out!
IMG_2916

28210_0_bff13250d2423c6a9ee3e58dd26759af
Dragon I
Zit op de Amstelveenseweg en is een klein zaakje wat eigenlijk best ‘cool’ is. Het enige minpunt vind ik dat ze hier werken met een kaart met nummers die je zelf op een blaadje moet noteren. Dit doet af aan het lekkere eten en de goede sfeer en dat is gewoon jammer. Dragon I was de ‘all you can eat’ formule ver voor en introduceerde deze manier van bestellen al veel eerder. Helaas associëren veel mensen dit met low class cheap sushi maar niets is minder waar! De Dragon Maki is hier extreem lekker en de Spicey Tuna ook. Daarnaast hebben ze ook Canton Siu Mai die zo lekker is dat ik er elke gang een van bestel. Maar echt! Zonder overdrijven. Oh en ook de Gyoza mag je niet overslaan. Dragon I is van al deze toppers de meest voordeligste maar dat betekent niet dat de sushi hier minder lekker is. In tegendeel!
image_2
The Red Sun
In Amsterdam Zuid zit een van de meest bekende sushi hotspots The Red Sun. En terecht. Voor vele is dit de beste sushi van Amsterdam en ook ik vind dat ze zeker in dit lijstje thuis horen. Ook nu ze zijn verhuisd is de keuken onveranderd goed. Veel keus, leuke variaties en allemaal heerlijk. Klik hier voor de hele review.
IMG_0458

Sushi shortlist:

Beste service & ambiance: Geisha
Hipste Hotspot: Izakaya
Prijs: Dragon I
Beste menukaart: Woo Bros
Private dining: Geisha