Izakaya Kyoto en Lima

IZAKAYA de ietwat decadente “sushi” en cocktail hotspot in De Pijp is natuurlijk veel meer dan een zaak waar je high-end sushi kunt eten. De sushi bij IZAKAYA is goddelijk, daar zijn we het allemaal over eens. Maar ze hebben veel meer. Naast de reguliere kaart ontwikkelt het restaurant speciale menu’s die slechts een bepaalde periode te verkrijgen zijn. Dit keer is het menu geïnspireerd op de steden Kyoto en Lima en om eerlijk te zijn, dit gaat alle verwachtingen te boven.

De opbouw van het menu is waanzinnig en ik hoor mijzelf na elk gerecht tegen mijn tafelgenoten zeggen “dit is misschien nog wel lekkerder dan het vorige gerecht”. Executive Chef Hariprasad Shetty overtreft zichzelf iedere keer weer. Maar dit keer écht…

Het menu van IZAKAYA Kyoto en Lima

Als ik dan toch moet kiezen, dan vond ik de ceviche met langoustine, vijg en avocado, de pulpo met quinoa en de Wagyu Chicha de Jora het aller lekkerst. Oh en als nagerecht? De op appelbeignets lijkende donuts van zoete aardappel met glitters en sterren en de gin fizz. Wauw, wat een smaaksensatie!

Een tafeltje reserveren bij IZAKAYA voor het speciale Kyoto en Lima menu?

Van 2 februari tot 2 maart kunnen gasten van IZAKAYA het speciale Kyoto en Lima menu beleven voor €99,- per persoon door (minstens 24 uur van tevoren) te reserveren via info@izakaya-amsterdam.com of +31 20 305 3090.

Bekijk hier de lijst met beste sushi restaurants van Amsterdam. Meer trek gekregen in burgers? Hier eet je de beste burgers van Amsterdam.