Yoepz

Kip is hip. Misschien wel hipper dan ooit, maar kip & kreeft is hipper dan hip! Ik kende Yoepz al vanuit Utrecht want daar opende ze hun eerste vestiging. Dit was zo’n succes dat niet kort daarop ook plannen voor Amsterdam gemaakt werden.
Uiteraard begonnen deze plannen allemaal met de perfecte locatie en daar zijn ze absoluut in geslaagd.
Middenin de Pijp in het te gekke gebouw van Brouwerij Troost hebben ze een plek bemachtigd voor hun Amsterdamse dependance en na maanden verbouwen ging begin 2016 deze gigantisch grote en mooie zaak open.
Yoepz Kip en Kreeft Amsterdam in de Pijp

Elke dag vanaf 12:00 uur kan je bij Yoepz terecht voor boterhammen met kreeft kroketten, bao’s met kip, wraps, salades, surf & turf en kip burgers. Mijn favoriet? De Club Cadillac, een super de luxe clubsandwich met kreeft, zalm en Hollandse garnalen. Aan het einde van de middag kun je hier terecht voor een flinke borrel en dito snacks.
Yoepz Kip en Kreeft Amsterdam

Het hoofdmenu van Yoepz wat bestaat uit kreeft en kip is de gehele dag te bestellen. Of je nu tussen de middag of ‘s avonds zin hebt in een half kippetje met sla en friet of dat je the full monty neemt en voor 26,75 euro gaat voor de halve kip en kreeft. Alle kippetjes worden hier ‘butterfly gegrild’ en dat houdt in dat ze open worden geknipt (dan lijkt het net een vlinder) en op die manier op de speciale Portugese kippengril worden gegrild.

Als ik eerlijk ben heb ik zelden zulke lekkere, sappige kip van het spit gegeten en ook de kreeft was eentje voor in mijn top 3. Zelfs de kalfs- en kreeftbitterballen verdienen een aparte vermelding want deze waren heerlijk en perfect gefrituurd. Lekker knapperig van buiten en zacht en romig van binnen. De bediening is gezellig, goed en supersnel en ook dat is een verademing in het Amsterdamse.

Uiteraard is aan de vega’s ook gedacht en de zoetekauwen komen niets te kort want de toetjes zijn ook top!
Zin in een avondje bier (of gin tonics) kip en kreeft? Reserveer dan nu hier een tafeltje bij Yoepz in Amsterdam.

Heb je hierna nog zin om ergens een cocktailtje te drinken? Bekijk dan hier mijn lijst met lievelings cocktailbars!