Whakamarie, culinaire wereldreis in hartje Utrecht

De Utrechtse Zeeheldenbuurt is een megaleuke stek rijker: Whakamarie is de naam. Een origineel concept waar gerechten uit Midden- en Zuid-Amerika gemixt met Japanse en Koreaanse touches op het menu pronken. Wij zijn een nieuwe top 3-favoriet in Utrecht rijker.

Whakamarie voor vroege vogels tot nachtuilen

Whaka-wie? Whakamarie. Hè lekker zo’n restaurant waar ze alleen al door de naam nieuwsgierigheid weten op te wekken. Althans, dat hadden wij op de redactie. Een toko waar meerdere wereldkeukens worden gemixt en -matcht: Midden- en Zuid-Amerikaans x Aziatische invloeden van Japan en Korea. Laten we beginnen bij het begin. De drijvende krachten achter deze ‘ontspannen’ spot – want ja dat is wat Whakamarie in het Maori betekent – hebben deels een zwak voor de Aziatische keuken en voor de Midden- en Zuid-Amerikaanse keukens. En wat doe je als je niet kan kiezen? Dan mix and mingle je al het lekkers van deze uitgesproken wereldkeukens.

Whakamarie Cantina & Izakaya Utrecht

Links- of rechtsaf, wat kies jij?

Whakamarie is zo’n spot waar iedereen zich thuisvoelt. Hier is het genieten geblazen in je kloffie tot strak maatpak. Direct bij binnenkomst kan je de keuze maken: ga je linksaf dan beland je in de Cantina. Een ruimte waar een ‘touch of green’ een understatement is. Groene muren, wilderige planten. Het gevoel van een Mexicaanse cantina. Huppel je naar links – gewoon lopen mag ook *wink* – dan kom je in het meer Japans aanvoelende gedeelte. Bij deze Japanse bar heb je hetzelfde uitgebreide menu als bij de Cantina, alleen dan in een iets modernere en chiquere setting. Waar de Cantina geopend is van dinsdag t/m zondag vanaf 9:00, kan je bij Izakaya van donderdagavond t/m zaterdagavond je vingers van al dat lekkers aflikken.

Whakamarie Cantina & Izakaya Utrecht

Wereldse smaken

De menukaart staat vol lekkers voor ie-der-een. Dat is een ding dat zeker is. Een menu waarmee je de wereld over reist. Van Japanse BBQ, en okonomiyaki – pancakes op z’n Japans –  door naar Peruaanse ceviche en Mexicaanse breakfast burrito’s. Verwacht intense en frisse smaken met (vaak) een pittige bite. Her en der staan er ook wat vegetarische gerechten op het menu voor de vega(n)s en de ‘een-dag-geen-vlees-voor-mij-eters.’ En dan het dessert. Je hebt de keuze uit de mierzoete, maar o zo lekkere churro donut en/ of een kokosflan met mangocompôte en koriandersiroop. Materiaal om een plekje voor vrij te houden dus.

Ga je voor die culinaire wereldreis bij Whakamarie, dan horen daar natuurlijk ook de nodige (non-)alcoholische versnaperingen uit de internationale windstreken bij. Doe eens gek. Ga voor één (of twee, drie) van de Japanse sakes om de total experience compleet te maken. Niet zo’n sakefan? Whakamarie heeft ook genoeg cocktails, (Japanse) bieren en mooie internationale wijnen voor je in petto.

Whakamarie Cantina & Izakaya Utrecht

Whakamarie is here to stay

Als er iets hip en happening in Japan is, dan is het natuurlijk de…rapapa rapapa…private karaoke room. Laten ze die nu ook bij Whakamarie hebben. Tip voor als je eens wat anders wil, en de billen uit je broek wil lachen.

Cheers!

Weekendje Utrecht met de kids? Check hier alle kidsproof hotspots, de leukste kinder musea, kinderboerderijen en kindvriendelijke en super knappe hotels. Voor alle Utrecht tips op een rijtje klik je hier.

Whakamarie
F.C. Dondersstraat 2, Utrecht

Website | Instagram | Facebook