Weekend Utrecht met kids

Ik sta met één been in mijn verlof en wil nu er nog maar 4 weken op de teller staan echt wat rustiger aan proberen te doen. De kids gaan een extra dag naar de crèche en heb dus maar één ‘mama dag’ maar het weekend wil ik wel echt gebruiken om nog zoveel mogelijk leuke dingen te doen met z’n vieren. Vorige jaar liep ik met 36 weken nog rond in de Efteling met 36 graden waar we sliepen in de prachtige huisjes van Het Loonsche land. Maar nu het weer een stuk lelijker is leek een pretpark mij niet zo relaxed… Toen ik een uitnodiging kreeg van het fantastische The Anthony hotel was ik meteen enthousiast want een weekend Utrecht met kids hadden we nog nooit gedaan. En het Nijntje Museum leek mij zó mega leuk, dus ik ging meteen een leuk plan uitstippelen. Een beetje dichtbij huis als het einde nadert vind ik ook altijd wel een chill idee. Niet weer een mega roadtrip want je weet het immers nooit…. Nog een tip, check voordat je gaat even je autoverzekering. Vrienden van ons hadden een ongelukje met een paaltje en die waren dus niet goed verzekerd. Dus altijd even checken voor je gaat.

Weekend Utrecht met kids

Op het eerste gezicht leek Utrecht mij niet de perfecte plek voor een weekendje met kids want in Utrecht ga ik altijd alleen maar shoppen en koffie drinken in hippe tentjes. Maar na wat onderzoek bij vrienden die in Utrecht wonen met kids kwam ik al snel op heel veel leuke opties. Utrecht is stiekem enorm veelzijdig en heeft veel kindvriendelijke hotspots, parkjes, speeltuinen en natuurlijk het Nijntje Museum.

Leuke dingen met kids in Utrecht

Er zijn heel wat parken en kinderboerderijen en speeltuinen maar Yuki wilde al heel lang een keertje paardje rijden en vrienden van ons tipte een hele leuke kinderboerderij net buiten het centrum waar je dus ook met een pony rondjes kunt rijden.

Geertjes Hoeve
Weekend Utrecht met kids

We reden zaterdagmiddag na Ravi’s slaapje weg naar Utrecht en waren in 40 minuten bij Geertjes Hoeve. Dit is een kinderboerderij xxl. Ze hebben een boerderijwinkel, een eigen kaasmakerij, meerdere speeltuinen, skelters en loopauto’s, een overdekte stro speeltuin en een restaurant. Hier kan je je dus prima een paar uur vermaken.
Helaas was het weer niet mega, maar we hielden het gelukkig wel droog. Zodra je het terrein op loopt zie je meteen Shetland pony’s staan en overal loopfietsen, skelters, stepjes en andere autootjes. Kids meteen helemaal dol enthousiast.
Weekend Utrecht met kids
Je kunt in het restaurant voor 75 cent een stokje kopen met 2 marshmallows en die mag je dan roosteren bij het vuur buiten. Yuki wilde dit uiteraard graag proberen en ik vond dit een briljant idee want als ik iets lekker vind is het geroosterde marshmallows.
Weekend Utrecht met kids
Maar er was veel meer te doen! We hebben gekeken bij de geitjes en ze flesjes melk en bakjes haver gevoerd. Het is een beetje zoals bij de geitenboerderij in Amsterdam, die beesten hebben natuurlijk helemaal geen trek meer, maar het gaat om het idee… Er was ook nog een hok met grote geiten en een hok met grote varkens die je met wc borstels mocht aaien en kriebelen. Maar binnen in de stal had je twee hokken met pas geboren biggetjes. Zo lief en schattig. Deze kleine biggetjes lagen lekker onder een warmte lamp op een hoopje te slapen. Zo lief om te zien.
Geertjes hoeve Utrecht
Weekend Utrecht met kids
Op het terrein zijn meerdere speeltuinen in de buitenlucht en een overdekte zandbak waar een terras tegenover zit zodat je zelf lekker in het winterzonnetje een koffietje kunt drinken of snert kunt eten terwijl de kids lekker spelen. Helemaal top. Jammer dat het windkracht 12 was maar goed, je snapt wat ik bedoel.
leuke dingen doen in utrecht met kids
Naast het stro kasteel waar kids in strobalen kunnen spelen en van de glijbaan kunnen en door tunnels kunnen kruipen kan je eens in de zoveel tijd voor 1 euro per rondje op een Shetlandpony rijden. Dit was natuurlijk het aller leukste ooit dus Yuki wilde nooit meer naar huis en na 3 rondjes kon ik haar omkomen met een pannenkoek. Anders zat ze er nu denk ik nog.
Weekend Utrecht met kids
Na nog wat spelen hadden we allemaal wel trek dus gingen we pannenkoeken eten in het restaurant. Het restaurant is echt zo’n knus, boeken restaurant met een speelhoek en houten tafels, veel huisgemaakte lekkernijen en pannenkoeken van biologisch meel en geitenmelk van hun eigen geitjes. Je kunt hier ook met bijvoorbeeld de hele familie of een groep vrienden een boeren brunch bestellen. Lijkt mij heel leuk in de zomer, lekker met z’n alle buiten eten en de kids lekker ravotten.
Geertjes Hoeve zit aan de Thematerweg 53455 SM Haarzuilens – Utrecht maar ze hebben ook een boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. De openingstijden zijn woensdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur en op Zondag zijn ze open van 11.00 tot 17.00 uur.

Weekend Utrecht met kids: Het Nijntje Museum
Nijntje museum utrecht

Het Nijntje Museum had ik al zo vaak langs zien komen en dit leek mij zo mega leuk om met de kids te doen. Ook al is Yuki totaal geen Nijntje fan, er is zoveel te doen en te zien dit moest ze leuk vinden. En ik had gelijk! Ze was er niet weg te krijgen. Gelukkig had ik van te voren kaartjes gereserveerd, want spontaan naar het Nijntje Museum is in het weekend sowieso een no go, en vaak doordeweeks ook onmogelijk dus reserveer vooraf kaartjes!
Weekendje Utrecht met kids
Bij binnenkomst is het een klein beetje chaos met zoveel kids en ouders en over enthousiaste opa’s en oma’s maar zodra je je gewoon door het museum laat meenemen vindt iedereen al snel een plek en is het best te doen. Je begint in een grote kamer waar een aantal Nijntje keukentjes zijn waar ze kunnen koken, er is een Nijntje slaapkamer waar ze zelf of iemand anders in bed kunnen stoppen, een badkamer waar ze in bad kunnen en tandjes kunnen poetsen etc. Er is een huisje waar je kunt hameren en er is een kruiwagen waar ze een parcourtje mee kunnen lopen, een waslijn waar ze de was kunnen ophangen en overal zijn gietertjes en bezems waar ze de plantjes mee kunnen water geven en de tuin kunnen aanvegen.
Weekendje Utrecht met kids nijntje museum
Dan loop je door en kunnen ze in allerlei kasten kijken, dingen tellen en doen en de kamer erna kan je jezelf opmeten, wegen en is er een mini ziekenhuisje. Je kunt je hier als zuster of dokter verkleden en de patiënten of je broer of zus verzorgen, onderzoeken of beter maken. Overal zijn ook educatieve spelletjes te doen zoals vormpjes in bepaalde gaatjes doen, kleuren leren, memory, oefenen met lezen of zelf een poppenkast voorstelling houden.
Weekendje Utrecht met kids
Het leukste vond Yuki geloof ik ‘Nijntje in het verkeer’ want daar kon je met fietsjes over een echte weg rond racen maar pas wel op want er is een trein en er zijn slagbomen dus samen moet je wel het verkeer goed regelen. Ook zijn er stoplichten zodat ze kunnen oefenen met stoppen voor rood licht en ook hier kan je je weer verkleden. Eigenlijk in elke kamer was er wel iets te doen, kon je je verkleden, ergens in of op kruipen of ergens mee rondlopen of spelen. Niet normaal hoe leuk en interactief.
leuke dingen doen met kids in utrecht

Er is ook een atelier maar die hebben we geskipt omdat we al bijna 2 uur in het museum waren en we een beetje op tijd naar huis wilden zodat Ravi thuis nog kon slapen en wij even konden chillen…

Weekend Utrecht met kids: kindvriendelijke hotspots in Utrecht
kindvriendelijke hotspots utrecht

Wil je daarna nog even lunchen dan kan dat in het museum restaurant maar Utrecht heeft echt heel veel leuke, hippe en lekkere kindvriendelijke hotspots dat ik er eentje uit deze lijst hieronder zou uitzoeken in plaats van lunchen in het museum.

Smoesjes
Smoesjes zit in het centrum van de wijk Oog in Al en ze serveren hier een kleine maar gevarieerde kaart en hebben een apart kindergedeelte. Wat Smoesjes favoriet maakt bij velen is dat ze een hele leuke speelhoek hebben met een echte bioscoop met rode bioscoopstoelen en een groot scherm.
Adres: Handelstraat 100, Utrecht | Dinsdag – Zaterdag 10.00 – 22.00 Zondag 12.00 – 22.00

Buurten bij de fabriek
Tussen Oog in Al en Lombok (in Lombok zit The Anthony Hotel ook) zit Buurten. Buurten is een beetje een industriële hotspot met een mooi, ruim en zomers zonnig terras. Het heeft ook nog een speciaal kindermenu en een speelhoek en wat leuk is, is dat het naastgelegen park Oog in Al ook heel leuk is voor met kids want daar zit een leul speeltuintje en geitjes is een prima combinatie! Adres: Kanaalweg 91, Utrecht | Maandag – zaterdag 09.00 – 23.00 | Zondag 10.00 – 23.00

Meneer Peer
Meneer Peer zit aan de Bemuurde Weerd en hier kan je veel huisgemaakt lekkers eten en voor de kids staan er op de kaart broodjes met pindakaas, kaas, jam of liever een krentenbol en zelfs een fruithap of stukjes fruit is mogelijk. Binnen is er een fijne speelhoek waar de kindjes lekker kunnen spelen. Adres: Bemuurde Weerd Oostzijde 36, Utrecht dinsdag – zondag 09.00 – 18.00

De Rechtbank
Ik kende de Rechtbank alleen als hotspot en hotel maar volgens de meeste Utrechtenaren hebben ze  het beste en meest kindvriendelijke terras van de stad. Het terras is namelijk helemaal afgeschermd en de kids kunnen dus letterlijk nergens heen. Heel fijn. Ze hebben zelfs een grote kist vol speelgoed en ze hebben stepjes en tentjes. Iedere zondag van 12.00 tot 19.00 uur organiseren ze (in de kelder of buiten bij mooi weer) de Kids in Court een waar speelparadijs. Adres: Korte Nieuwstraat 14 Utrecht. Openingstijden: maandag – woensdag 06.30 – 00.00. Donderdag – vrijdag 06.30 – 1.00. Zaterdag 07.30 – 1.00 en Zondag 07.30 – 00.00.

Jozef eten en drinken
Wil je in het centrum blijven? Dan is Jozef een hele goede. Dit retro achtige, hippe tentje zit namelijk midden in hartje centrum, aan de Mariaplaats. Dit café heeft gewoon een speciale vleugel waar je met kleine kinderen heerlijk kunt zitten en waar ze kunnen spelen in de speelhoek. Ook hier hebben ze een speciale kinderkaart en ze serveren er poffertjes. Adres: Jozef eten en drinken, Mariaplaats 50, Utrecht.

Stael
Bij Stael in het centrum kan je lekker lunchen, high tea-en, borrelen zonder dat de kids tot last zijn. Er is namelijk genoeg speelgoed en achterin de zaak hebben ze van die huiskamer-achtige chillbanken waar je even rustig kunt bijkomen van de ochtend. Adres: Stael, Twijnstraat 9, Utrecht.

Loft 88
Loft 88 is een aanrader voor als je een weekend Utrecht met kids in de lente of zomer op de planning hebt staan. Ze hebben een heerlijk terras en serveren zoveel mogelijk, eerlijke, biologische en duurzame producten en ze hebben lekkere steenoven pizza’s. Ook organiseren ze regelmatig kidsactiviteiten zoals knutselen, yoga, koekjes bakken, pizza’s versieren en ze hebben vaak een springkussen. Ook zijn er gewoon speelgoedjes, kleurtjes en kleurplaten waar de kids mee kunnen spelen. Adres: Biltsestraatweg 88 3573 PS Utrecht.

Griftpark
Het Griftpark kende ik al van voordat ik kids had en dit is ook iets buiten het stadscentrum maar zo te gek voor met jonge en wat oudere kids. Ze hebben een  speeltuin, kinderboerderij, skatebaan en basketbalveld. Maar het Griftpark is sowieso een heel mooi en leuk park om te bezoeken dus hier kan je je prima een middag vermaken. Let wel op: op maandag is het park gesloten, maar de rest van de week kun je er terecht van 10:00 tot 17:00.  Adres: Van Swindenstraat 129 3514 XR Utrecht.

Moestuin
De Moestuin in Utrecht is een heel bijzondere plek en niet perse alleen voor ouders of kids met (zoals de naam doet vermoeden) groene vingers. Er zijn ook geiten, kippen en konijnen en wat helemaal leuk is, is dat je bij de Moestuin wekelijks je eigen groentes en fruit kunt oogsten. Lekker duurzaam en nog educatief ook. Adres Moestuin Laan van Maarschalkerweerd 2 3585 LJ Utrecht.

Speeltuin de Torteltuin
Soeeltuin de Torteltuin is een droom van een plek voor de aller kleinsten. Want deze speeltuin is tot en met zeven jaar. Ze hebben een glijbaan, schommels en een zandbak en er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd. De Torteltuin is open van maandag tot en met zaterdag en kost maar €1 euro per persoon. Adres Torteltuin: Kwartelstraat 70 3514 EX Utrecht.

Fancy uit logeren met kids in Utrecht
weekendje utrecht

Het The Anthony Hotel bestaat bijna één jaar en wij werden uitgenodigd voor een nachtje Utrecht. Ik wilde al direct een oppas gaan regelen maar ze vertelden ons over de fijne familie kamers die ze hebben dus besloten we de kids gezellig mee te nemen. Naast mooi, hippe, gave design kamers hebben ze dus ook hele knappe familiekamers.
weekendje utrecht
Deze kamers hebben 2 redelijk ruime slaapkamers waar ook nog een babybedje in past dus zelfs met 3 kids kan je hier prima overnachten. De kamer heeft een fijne woonkamer met een bankje, 2 te gekke design stoelen, een tv en een kleine badkamer. Ideaal dus. Wij aten met de kids beneden in het restaurant een lasagne en legden ze daarna op bed zodat wij met vrienden nog een hele avond konden dineren, kletsen en qualitytimen.
the anthony utrecht

Ik vind dat zo fijn als het hotel een echt mooi, leuk en goed restaurant heeft. Dan staat niet heel zo’n weekend alleen maar in teken van de kids dan kan je zelf ook nog even samen genieten en datenighten of in dit geval met vrienden afspreken en lekker een hele avond tafelen.
weekendje utrechtweekendje utrecht

Het ontbijt was hier trouwens ook een feestje. Er ontbrak het je aan niks en Yuki werd helemaal gek toen ze het granola station zag met mini smarties, marshmallows, blauwe hagel en andere troep. Als een speer at ze haar gezonde ontbijt en haar eitje op en als toetje kreeg ze een bakje yoghurt met troep. Ultiem genieten, voor ons allemaal. Op zoek naar een babyshower locatie? Ook dat is helemaal top geregeld bij The Anthony, zeker als het een meisje wordt want alles is al roze!
Benieuwd naar dit hotel? Check hier de foto’s en prijzen.
weekendje utrecht

Mocht niet niet zeker zijn over hoe je verzekerd bent of dat je überhaupt een autoverzekering hebt check dan even deze link dan kan je precies zien wat het kost, wat je ervoor terugkrijgt en een 24/7 servicenummer. Heel handig!

Aangezien ik niet mega veel in Utrecht kom heb ik niet de meeste tips… Maar de leukste terrassen van Utrecht hebben we vorig jaar allemaal getest dus dat artikel is zeker de moeite waard. En wil je alle Utrecht tips bekijken klik dan hier. Oh en de echte Utrecht expert dat is natuurlijk Explore Utrecht. Check haar website hier.