Verbouwing deel 2; De keuken

CHECK HIER de tweede verbouw vlog die ik maakte voor VIVA.NL
VIDEO 2 de keuken van Rebecca’s Bouwval

Na heel wat Pinteresten en Instagrammen waren we aangekomen bij het hoofdstuk keuken. Sowieso zijn de levertijden hier vaak 16 weken of langer dus hier moet je zo snel mogelijk mee beginnen. Ik neem jullie mee tijdens onze zoektocht naar de perfecte keuken. Verbouwing deel 2; De keuken. Dit vond ik één van de aller moeilijkste!!
Verbouwing deel 2; De keuken

Verbouwing deel 2; De keuken

Wat vind ik mooi?

Dat is meteen heel lastig want ik vind van alles mooi. Ik hou van strakke witte keukens, van Ibiza achtige boho keukens, ik hou van hippe gouden keukens met roze velours en panterprint en ik vind van die Marrakech achtige keukens fantastisch. Je snapt. Dit was erg lastig. Bo kwam via Instagram bij BySensa terecht en ik zag daar een aantal keukens die ik heel mooi vond dus we maakten een afspraak. Ook had ik Houtmerk een paar keer voorbij zien komen en toevallig hadden 2 vrienden van ons net een nieuwe Houtmerk keuken dus daar wilde ik ook graag gaan kijken. Helaas was hier een afspraak maken bijna onmogelijk en toen we er eentje hadden ingepland voor 3 maanden later werd ‘ie een dag of twee voor de afspraak afgezegd. Een nieuwe afspraak maken was wederom een mega struggle dus daar was ik al snel klaar mee. Op naar Heteren, op naar BySensa dus!

Wat heb ik nodig?
Rebeccas bouwval de keuken

Als eerst is het handig om te bedenken wat je echt nodig hebt, wat je graag wil en wat je bijvoorbeeld mist in je eigen keuken. Hierover vertel ik alles in mijn keuken vlog op VIVA maar in het kort wat ik miste in mijn oude keuken was;
-werkruimte (dus meer aanrechtblad)
-stopcontacten op slimmere plekken
-betere plek voor het koffiezet apparaat
-lades in alle kasten
-houten binnenwerk voor de besteklades
-inductie want het schoonmaken van het gasfornuis is de hel op aarde!!!
-mijn grote droom een wijnkoelkast!

Dus met een hele waslijst aan punten gingen we op pad. Alwin van BySensa hielp ons enorm goed, wist overal wel een oplossing voor en gaf goed en eerlijk advies. Als ik iets wilde wat echt niet slim was dan wist hij dat goed en wel uit mijn hoofd te praten en bedacht direct een andere oplossing. Echt een topzaak!

AEG

In ons vorige huis hadden we een paar goede deals met de keukenboer kunnen sluiten en hadden we van een paar verschillende merken een koelkast, een oven, een magnetron en natuurlijk (compleet onmisbaar!!) een Quooker. Dit keer wilde ik het liefst alles van één merk en na een workshop bij De Librije wist ik dat dit AEG moest worden. Sowieso wilden we niet meer op gas koken voor het milieu maar ook omdat het schoonmaken hiervan echt hels is. Een inductiekookplaat is zoveel makkelijker schoon te maken, dat scheelt echt enorm veel poetswerk. Ik wilde ook absoluut geen losse afzuigkap meer dus deze moest geïntegreerd zijn in de keuken en daar is AEG heel vooruitstrevend in. We hadden in ons vorige huis een Google Nest en je kon dus tegen de radio en tv roepen dat ze harder of zachter moesten maar met AEG kan je zelfs je oven connecten!! Je kan dan dus via een Google Mini Nest allerlei dingen naar je oven roepen (aan en uit zetten, temperatuur veranderen etc) dat is toch goud!! Hoe vaak ik wel niet opeens toch iemand moet helpen op de wc, of dat er iets om gaat en dat dan bijna het hele diner aanbrandt. Dat hoeft nu dus niet meer. Mega handig. Wat ook handig is maar wel echt een beetje absurd (zo next level) is dat de camera in de oven het gerecht herkent als je het erin zet (een groot aantal recepten in ieder geval en anders vul je ze eenmalig zelf toe) en de oven gebruikt dan automatisch de juiste instellingen, zodat je gerecht nooit mislukt. Dat geloof je toch niet? En alsof dit nog niet genoeg is kan je op de bank via je device kijken hoe je gerecht eraan toe is, en of je de temperatuur en tijd nog moet bijsturen. Je snapt toen ik hoorde dat ik mocht samenwerken met AEG sprong ik een gat in de lucht. Dit gaat mijn leven zoveel beter en makkelijker maken!

Marmeren werkblad?
Verbouwing deel 2; De keuken

Ik ben dol op marmer, travertin en onyx maar tijdens on bezoek aan de keukenzaak kwamen we er al snel achter dat we dat niet moesten willen. We willen leven in de keuken. Borrelen, zuipen, zonder zorgen kunnen eten met de kids en niet bij elke druppel op het aanrecht meteen in de stress schieten. Een aantal vrienden van ons hebben de meest waanzinnig mooie marmeren keukens maar allemaal roepen ze in koor dat ze dit nóóit meer zouden doen en bij niemand mag je borrelen in de keuken in verband met de vlekken. Dat is dus het laatste van wat ik wil. Ik wil LEVEN in onze keuken. We moesten dus voor iets gaan wat heel dun gesneden kon worden en hufterproof was. We hebben alle soorten en maten gezien maar we werden verliefd op de NeoLith Himalaya Crystal Ultrasoft. Neolith (keramiekk) is gemaakt van porselein en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Exact wat wij zochten dus. En dit blad paste ook perfect bij het goud brons achtige keukenkastje wat we hadden uitgezocht dus dit was al snel the perfect match!

Marmer en Onyx latjes onder de bar
Verbouwing deel 2; De keuken

Toen we naar Solid Nature gingen om wat inspiratie op te doen kwamen we terug met een roze onyx wastafelblad en een stapel marmeren latjes voor onder de keukenbar. De keuken is de plek waar wij het meest zijn. Waar ik kook, leef, koffie drink, werk en borrel. Die moet gewoon te gek zijn. Ik had eerst bedacht om gouden stuc onder de bar aan te brengen omdat dat zo lekker kleurde met de skybox boven en het keukenkastje. Maar toen ik de mogelijkheden bij Solid Nature zag werd ik helemaal gek. In mijn vlog zie je wat we precies gaan doen, dit wordt zo gaaf!!!

Heb je deel 1 gemist? Klik dan hier.