De leukste en meest leerzame spelletjes voor op de I Pad

De meest gestelde vragen in mijn Instagram inbox kwamen deze week na mijn stories van Xan die ‘lekker relaxed en ontspannen’ een spelletje zat te spelen op zijn I Pad. Wat voor een spel is dit? Welke spelletjes hebben jullie allemaal? Wat zijn spelletjes waar ze wat van kunnen leren? Heb je nog spelletjes tips en ga zo maar door. Zoals beloofd hier een lijstje;

De leukste en meest leerzame spelletjes voor op de I Pad

Vroeger vanaf ongeveer 1 jaar mochten ze als we op reis gingen op de I Pad en dan hadden we natuurlijk andere spelletjes dan nu. Ik heb nooit iemand gevraagd om spelletjes ik ben gewoon zelf gaan zoeken in de I Tunes store op “leerzame spelletjes peuters” en “leuke spelletjes woordjes leren” etc. Kan je zelf ook doen, maar je kan ook gewoon lekker dit lijstje overnemen 😉

De leukste en meest leerzame spelletjes voor op de I Pad voor peuters;

Toen Yuki nog klein was had ik andere spelletjes voor haar dan waar Xan nu soms mee speelt maar dat is gewoon niet tegen te houden. Als De twee oudste een of ander race spel zitten te spelen samen dan wil Xan dat gewoon ook anders wordt het oorlog. Vandaar dat Xan nu ook wel spelletjes doet die eigenlijk niet persé helemaal bij zijn leeftijd passen, maar goed. Je hebt dat ding zodat er even rust in de tent is dus probeer je iedereen tevreden te stellen.
Leuke I Pad spelletjes voor de kleintjes vind ik;
Bimi Boo; zij hebben allerlei spelletjes die allemaal even leuk zijn. Sommige zijn perfect voor beginners en andere zijn al echt een stuk moeilijker en zijn meer puzzel achtig, tellen, sorteren, kleuren bij elkaar zoeken etc.
De leukste vind ik de Bimi Boo kleuren en tekenen app, Bimi Boo peuterspelletjes en Bimi Boo leerspelletjes voor peuters.

Bing, een geinige app waar ze van alles mee kunnen doen. Puzzelen, afleveringen kijken en muziek luisteren.

Baby musical instruments, een app waar ze piano op kunnen spelen (wel irritant geluid) en waar dieren dan telkens leuk mee bewegen. Vooral de kleintjes zijn hier echt heel lang zoet mee.

Puzzellen voor Peuters, deze app heeft leuke en makkelijke puzzels voor kleintjes.

Pret voor kinderen, deze app vonden ze vanaf echt heel jong al leuk. Je ziet een schuur daar klik je op en dan gaat ‘ie bewegen en komt er een dier tevoorschijn die geluid maakt en iets grappig doet. Zo leren ze hoe welke dieren heten en wat voor geluid ze maken. Je kunt verschillende versies downloaden.

Teken spelletjes, er zijn enorm veel teken apps voor peuters, deze van Bimi Boo is leuk en makkelijk.

Zappelin en Nijntje hebben ook een eigen app net zoals BOBO alle 3 leuke en leerzame apps voor alle leeftijden.

De leukste en meest leerzame spelletjes voor op de I Pad; vanaf 4 jaar

In het begin vind je het nog erg belangrijk dat ze er wat van leren en een tijdje zoet zijn. Maar naarmate ze ouder worden wil je gewoon dat ze even een halfuur koest zijn. Al vind ik het nog steeds wel prettig als ze ook iets anders spelen dan alleen maar stomme schiet spelletjes natuurlijk.

Eigenlijk kijken ze het liefst filmpjes, maar tekenen en spelen doen ze ook wel echt veel. Helemaal op een vlucht van 18 uur naar Bali. Hun favorieten op dit moment zijn (naast de teken en puzzel spelletjes die hierboven staan) deze;

Like Dino! dit is een app met een Dino die je heen en weer moet bewegen en er vallen uit de lucht steeds groene staafjes en die moet je opvangen en dan groeit zijn nek. Behendigheidsspel waar verder niks mis mee is wat mij betreft. Niet heel boeiend maar zij vinden het leuk.

DNA Evolution 3d dit is mijn minst favoriete spel maar de kids vinden het fantastisch. Het is een poppetje die over een soort van hindernisbaan moet rennen en op het einde een slechterik moet uitschakelen. Niet mega bloederig en eng maar wel categorie geweld dus mocht je dat niks vinden dan is dit misschien niet de app voor jou.

Subway Surf dit is mijn favoriet van de spelletjes die ze nu spelen. Een simpel spel waar een figuurtje muntjes moet scoren en langs treinen moet rennen, springen en duiken. Hij wordt achtervolgd door de politie en je kan dus onderweg steeds meer punten scoren. Zelfs Xan speelt dit spel heel graag en hij is er echt mega goed in!

Dr Panda echt een mega leuk spel! Dr Panda heeft allerlei verschillende varianten en restaurants, ziekenhuizen etc. Waar je gasten ontvangt, eten moet maken en moet koken en opruimen. Denk aan een pizza zelf beleggen, smoothies maken, ijsjes met slagroom en spikkels en ga zo maar door. De grap is de meest vieze gerechten maken of juist een pizza met slagroom en marshmallows maken. Heel leuk! Dr Panda dierenziekenhuis is ook heel leuk en leerzaam zonder gekke dingen.

Toca Life World ook echt een waanzinnig cool spel waar kids hun eigen poppetjes kunnen maken, huis kunnen bouwen en inrichten etc. Alleen wel irritant dat je steeds meer bij moet kopen. Denk dat ik nu al 25 euro per persoon kwijt ben aan dit spel. Nog een wereld, nog meer huis opties etc. Maar ze zijn er wel lekker zoet mee en het is verder heel safe en tuttig dus liever dit dan allerlei irritante schiet en vecht spellen.

Dino Drawing Game een wat moeilijkere met alleen maar dino’s kleurplaten app om in te kleuren.

Impossible Car Stunt een spel waarmee je met auto’s over een parcours racet. Prima spel alleen mega irritant en knetterhard achtergrond geluid.

Memory altijd leuk en met verschillende niveaus en dus moeilijkheidsgraad. Top spel!

Meer tips? Check mijn reizen met kids tips artikel!