The Good Companion

The Good Companion. Dit is zo’n spot waar je via-via over hoort. Waar je nieuwsgierig naar bent gemaakt, en waar je ‘echt binnenkort eens een vorkje wil gaan prikken.’ Met een naam als ‘The Good Companion’ kan het niet anders dan een heerlijke avond worden. En zo was het maar net.

Vitamine V(is) bij The Good Companion
The Good Companion

Direct bij binnenkomst voel en weet je dat hier het hipstergehalte ver te zoeken is, en precies daar houden we van. Gewoon lekker down to earth, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Enfin, je snapt ‘m.

The Good Companion is alles behalve een clichématige visbar. Wat begon als fish & chips-concept is inmiddels uitgegroeid tot volwassen toko. Een hotspot waar vis in al haar gedaanten in de hoofdrol staat. Hier ga je naartoe voor je portie omega vetzuren. Een kleine terugblik hoe het ooit begon. Er was eens…De twee heren achter de zaak – Niek en Enno – woonden vroegûh met vijf man sterk in een studentenhuis. Drie keer raden wie de culinaire zaken altijd regelden? Justem, de mannen achter The Good Companion. Ze moesten maar eens iets met die skills en de voorliefde voor fish & chips – de heren wilden eens een totaal ander streetfoodgerecht dan de hamburger op de kaart zetten – gaan doen. En zo gebeurde het zo’n drie jaar geleden.

Op het menu: vis, vis…en vis
The Good Companion

Vis dus. En veel ook. Vissen én bijvangst uit de Noordzee om precies te zijn. En de mosselen – zolang ze er zijn – en oesters uit Zeeland. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt. Waarom? Omdat ze simpelweg vinden dat ze het niet kunnen maken om niet duurzaam met deze zwemmende vrienden om te gaan. Een greep van de voor 95% uit vis bestaande menukaart: naast de fish & chips van kabeljauw, is er ook een vegan tofush-variant. Of wat dacht je van de lichtpittige groene curry met mosselen, zeebaars, fish nuggets en oesters. Normaal gesproken zou ik niet snel schorseneren of sardines soldaat maken. Maar hé, op plekken waar je weet dat er met kwalitatief goede, ambachtelijke producten wordt gewerkt, moet je soms die haren eens losgooien. Hoe dan ook, het zijn stuk voor stuk bekende, toegankelijke gerechten die ze graag zo puur mogelijk houden. Geen tierlantijntjes voor de bevriende ondernemers. En de desserts? Alles behalve een cheesey Cheesecake, de Britse klassieker eton mess en een chocolate ganache bar. Kan je niet kiezen of is het allemaal net iets te veel van het goede, ga dan voor de tasting: van elk dessert de kleine variant. Hemels!

Scala aan dorstlessers
The Good Companion

Ook de dorstige mens weten ze bij The Good Companion goed te pleasen. Van een mooie bubbel bij de oesters tot mooie wijnen, (alcoholvrije) bieren (tap en fles), cocktails en GT’s. Wat wil je nog meer? Het eten is dik in orde, je wordt leuk geholpen, en je wordt niet om de haverklap gevraagd of je nog iets wil bestellen. Ze laten je lekker je ding doen. Sowieso dat The Good Companion nog jaren mee kan. Let maar op, een avond hier doorbrengen en je komt zeker terug als je zin hebt in een spartelvers vissie.

P.s. Wil je trouwens je lazy bankhang Sunday binnenkort eens flink oppimpen met wat lekkers? Houd The Good Companion in gedachten. Ze hebben namelijk een Sunday Boil!

The Good Companion
Westerstraat 264, Amsterdam (West)

Website | Instagram | Facebook

Ken je dit lijstje trouwens al? Met de beste sushi van Amsterdam