Spaghetteria Rotterdam

Met 6 vestigingen in Amsterdam en 3 vestigingen in Utrecht, was het natuurlijk gewoon belachelijk dat dit fantastische pasta restaurant nog niet in Rotterdam zat. De gebeden zijn verhoord en sinds een aantal maanden kan er ook in Rotterdam genoten worden van de kookkunsten van Spaghetteria. Thank god! Want man man man, wat zou een leven zonder pasta zijn?!

Pasta = life
Spaghetteria Rotterdam

Pasta heb je in alle vormen en smaken. Ja, in veel restaurants kun je het krijgen. Maar écht goede pasta is schaars. Spaghetteria heeft volledige focus op de kunst van het pasta maken en dat kun je merken. Alles wordt volgens traditie gemaakt in een eigen, ambachtelijk laboratorium. In de keuken zelf werken uitsluitend Italiaanse chefs, om deze dagverse pasta in zes verschillende gerechten om te toveren. Er staan namelijk maar zes verschillende pasta’s op het dagelijks wisselende menu. Mooi, er wordt gedacht aan de twijfelende medemens met eeuwige keuzestress!

The Italian Experience
Spaghetteria Rotterdam

Op een vrijdagavond werden we ontvangen voor een echte Italiaanse Experience. In Italië draait het leven om eten en mensen verwennen met dat eten. Dat hebben ze goed begrepen bij Spaghetteria: eigenaar Stefan heet ons welkom en belooft met een grote lach op zijn gezicht dat ons flink wat te wachten staat.

We gaan zitten aan een dan nog lege hoge tafel. Aan reserveren wordt niet gedaan: geheel volgens de Italiaanse gezelligheid kan iedereen hier binnenvallen en bij elkaar aan tafel aanschuiven. Vanuit het hele restaurant heb je ook zicht op de open keuken waar de chefs vol passie staan te koken.

Wat gaan we eten?

Spaghetteria Rotterdam

Op de kaart vinden we inderdaad 6 heerlijke pasta’s. En alsof Stefan mijn persoonlijkheid al doorzag, zei hij: “Heel af en toe bieden we ook aan om van de pasta ‘helftjes’ te bestellen, zodat je meer kunt proeven. Am I in heaven?! De keuze is uiteindelijk gevallen op een tagliatelle met een ragout van hert en rode wijnsaus, de spaghetti al frutti di mare en een ravioli met de fantastische kaas taleggio. Ohja, en om nog een beetje gezond te doen bestellen we er ook een rucola salade bij. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat we die vervolgens niet hebben opgegeten omdat we vol zaten…

Alle pasta’s waren heerlijk en bereid met de smaken en groenten van dit seizoen. Bij Spaghetteria vinden ze het belangrijk om bewust om te gaan met voedsel. Alle gebruikte groenten zijn biologisch en afkomstig van Cooperativa Ortofrutticola Cedof: een Italiaans consortium van boeren dat continu zoekt naar manieren om haar voetafdruk te verkleinen. Daarnaast heeft alle vis een MSC- of ASC keurmerk en komt het wild rechtstreeks van de Veluwe.

De echte wijnliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Je vindt hier traditionele italiaanse wijnen. Niet alleen de standaard Primitivo, maar ook de meer onbekende druif Barbera. En lekker dattie is!

La Dolce Vita

Zoals je al kon lezen, was er geen ruimte meer voor salade. Ik wilde al bijna bedanken voor de heerlijke avond om vervolgens naar huis te rollen, toen er nog een tiramisu en 2 sgroppino’s op tafel kwamen. En ja, we zijn de beroerdste niet dus die hebben we wel gewoon opgegeten. Zo mooi kan het leven dus zijn: La Dolce Vita!

Benieuwd naar de Spaghetteria vestiging in Rotterdam? Klik dan hier voor meer informatie. Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.

Val je in de categorie echte vleesliefhebber? Ga dan zeker eens eten bij The Iron Lady in 010. Dikke aanrader!