The Iron Lady

The Iron Lady: een restaurant waar alles draait om de Flat Iron Steak. Oké, eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in het begin een klein beetje sceptisch was, als geen enorme steak-lover. Maar soms vergis je je gewoon enorm in het leven en dit was zo’n geval. Na ons etentje hier kan ik niets anders zeggen dat ik compleet fan ben van het stuk vlees én deze nieuwe hotspot zelf.

Focus is key
The Iron Lady

Waarbij je vroeger zag dat restaurants een beetje van alles en nog wat serveerden (van pasta tot sushi op één menukaart), is het tegenwoordig veel meer de trend om écht een niche te kiezen. En dat hebben ze zeker gedaan bij The Iron Lady. Alles draait hier dus om de Flat Iron Steak, een stuk vlees wat in Nederland nog niet mega bekend is. Daarom was ik erg nieuwsgierig om te ontdekken ‘where all the fuzz was about’!

Ode aan de vrouw
The Iron Lady
The Iron Lady

Zoals ze het zelf omschrijven, is The Iron Lady een ode aan sterke, onafhankelijke vrouwen. De inspiratiebron was dan ook The Iron Lady herself, Margaret Thatcher. Wanneer je door het dikke gordijn bij de ingang heen loopt, kom je terecht in een sfeervolle zaak. Meestal zijn de tenten waarin het om een goed stuk vlees draait mannelijk, robuust en stoer. Niet per se intiem en gezellig. Dat is hier wel anders. Er is gebruikt gemaakt van warme tinten, warme stoffen en ronde vormen. Niet teveel tierelantijntjes, maar gewoon een gezellige plek om bij te praten met je BFF, liefde of collega’s (mits die gezellig genoeg zijn om mee uit eten te gaan 😉 ).

Wat staat er op de menukaart?
The Iron Lady

Daar kunnen we kort over zijn: deze is niet mega uitgebreid. Maar dat is in dit geval juist helemaal niet erg. “Dankzij onze minimalistische kaart kunnen we uitzonderlijke kwaliteit voor een zeer sympathieke prijs bieden,” aldus de bedenkers. Hoewel je op de kaart ook nog een bavette, een hamburger en een vegan burger kunt vinden, zijn we hier natuurlijk maar voor 1 ding: de Flat Iron Steak. Deze kun je bestellen voor maar €11,-. Ja, ELF euro! Daar kan je toch niet voor gaan staan koken thuis?! Hierbij kiezen we nog een aantal side dishes, vier om wel te verstaan. Natuurlijk was dit veel te veel, maar voor een goede blog moet je natuurlijk wel zoveel mogelijk proeven ;). Dat maak ik mezelf in ieder geval graag wijs, dus laat me alsjeblieft in die waan haha. Zo verscheen naast het overheerlijke vlees, ook de zoete aardappelfriet met pittige sriracha mayo, mac ‘n cheese, groene asperges met bearnaisesaus en een caesar salade op tafel.
The Iron Lady

Last but not least: het dessert. Ook hier hebben ze gekozen voor eenvoud. Er is maar 1 dessert en dat is The White Lady. Oftewel, de dame blanche. Iets wat ik normaal niet zo vaak kies, omdat ik vind dat ik altijd iets nieuws moet proberen. Maar wauw, deze was heeeeeel goed! Het begint al bij de presentatie. Wanneer je het dessert besteld, komen ze met een speciale ijswagen langs om het voor je neus te bereiden. Heerlijk huisgemaakt vanilleijs, met warme chocoladesaus en slagroom. Less is more!

The Iron Lady on a mission
The Iron Lady

De bedenkers van The Iron Lady hebben één missie: de beste steak van Rotterdam serveren, voor iedereen betaalbaar en zonder fratsen. Our verdict? Geslaagd met vlag en wimpel! Ook nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke restaurant? The Iron Lady is iedere dag van de week geopend voor lunch en diner. Op vrijdag en zaterdag kun je er tot laat eten: de keuken is tot middernacht open. Neem snel een kijkje op hun website!

Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.