SkateCafe

Het gonst in Amsterdam, want er zit tegenwoordig een rete-cool SkateCafe in Noord. Een SkateCafe? Dat is toch alleen voor alternatieve pubers met lang haar en misschien een handjevol hipsters die na hun 30ers dip in een identiteitscrisis zijn beland en niet meer weten bij welk groepje ze nu horen? Inderdaad, dat dacht ik ook. Maar wat blijkt? Niets blijkt minder waar, want het SkateCafe is een leuke, coole en gezellige hotspot waar iedereen zich gelijk op z’n gemakt voelt. Dus je hoeft niet perse met een skateboard onder je arm naar binnen. Al mag dat wel want (hoe fucking vet) ze hebben gewoon een dikke indoor skatebaan in het restaurant. Oh, en ze hebben roze stoeltjes. Dat dus.

Het SkateCafe is na een jaar rammend hard werken tot stand gekomen en de vrienden
Jordy van der Panne, Colin Vlaar, Jan Terwey en Willem van Kelle runnen de boel nu met net zoveel liefde als toen ze aan dit ludieke idee begonnen.

Wat is het SkateCafe voor een tent?

Ik weet het eigenlijk niet… Het is een plek waar je bier kunt drinken tegen schappelijke prijzen, waar je kunt genieten van een (ietwat tuttig) gember theetje op een van de (love it) roze stoeltjes en waar je compleet los kunt gaan op de skatebaan. Trek gekregen? Op het menu staan pekingeend-pannekoekjes, dumplings, een falafelsalade, curry’s en noedelsoep. Oh en uiteraard ontbreken de bitterballen niet.

Chille Vibe bij het SkateCafe

Er hangt een chille vibe in het SkateCafe en dat komt misschien wel het meest door het contrast. Witte tafeltjes met roze stoelen, overal groene hang planten door de zaak, een oude quad die aan het plafond hangt, een skatebaan. Het is een beetje industrieel meets jungle with a touch of pink.

Het SkateCafe is creatief, eigenzinnig, origineel en rete-cool. Wij zijn ondanks dat we geen fuck van skaten afweten, heel erg fan! Ben je toe aan een nieuw imago? Neem dan skateles want dat wordt hier (ook voor kids) binnenkort gegeven.

Naast het SkateCafe opende er in Noord nog een nieuwe hotspot. Kennen jullie Keppler al? Benieuwd naar wat Amsterdam Noord nog meer te bieden heeft? Check hier de leukste hotspots van Amsterdam Noord.

Photocredits en meer info Metro en check de Facebook pagina hier.
Maandag en dinsdag: GESLOTEN.