Sins of Sal

Het is lang geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over een nieuwe hotspot. Serieus, Sins of Sal blew my mind!

Insane late night latin streetfoodbar: Sins of Sal
Sins of Sal

Sins of Sal is de nieuwste telg van de gebroeders Uzcudun, bekend van latijns-Amerikaans
restaurant en mezcaleria Salmuera. Overigens ook één van mijn favorieten. Vincent Uzcudun: “Sins of Sal is geïnspireerd op de legendarische vampierbar boven een oude Azteekse tempel in Mexico in Roberto Rodriguez’ cultfilm From Dusk Till Dawn. De sfeer is stoer, rauw en toch heeft het ook iets dat je er prima voor een datenight kunt reserveren.

Sins of Sal middenin de Jordaan the place to be voor cocktails en Latin streetfood
Sins of Sal

Bij Sins of Sal eet je in het schemerduister onder rode TL-verlichting Latin American
streetfood met een decadente twist en onder begeleiding van heerlijke cocktails of Mezcal. Oesters serveren ze met leche de tigre waarna ze in de schelp wat Mezcal schenken zodat je van de ene smaakexplosie in de volgende beland. Na de oesters kregen we taco’s met tonijn en die waren zo niet normaal lekker dat ik gewoon een extra portie bestelden. Toen ik dacht dat het niet lekkerder zou kunnen worden werden we weggeblazen met een taco met geglazuurde sweet bread (kalfszwezerik) en niet normaal lekkere grilled corn met black garlic mayo en crispy dingetjes eroverheen. Een burger met pulled pork en nacho’s echt niet normaal lekker en mijn alltime facorite de arroz del campo. Serieus elk gerecht was, bijzonder qua smaak, qua combinaties, mooi opgediend en had een bepaalde ‘wauw’ factor. Dit wordt mijn nieuwe favo foodbar, fun sure!

Cocktails freaks opgelet!
Sins of Sal

De eigenzinnige drankkaart van Sins of Sal is ontwikkeld door Salmuera’s barmanager en beroemd mixologist Martin Eisma samen met Milena Laurenti, barmanager van Sins. Ze hebben verschillende soorten slushie cocktails. Zoals bijvoorbeeld de Cosmic Colada, een mix tussen een cosmopolitan en een Pina Colada. Met een cranberrycordial, een oleo van citrus, tepache met paarse mais en rum geïnfuseerd met geroosterde kokos. Maar er is meer, dus je moet gewoon gaan!

Westerstraat 86
Openingstijden – woensdag t/m zondag
Photocredits Silja Summan